S raspoloženim Ljubušakom Alilovićem Hrvati osvojili Croatia kup

Mirko Alilović, hrvatski rukometaši, Mirko Alilović, hrvatski rukometaši, Denis Buntić, Mirko Alilović, Mirko Alilović, pljačka, Mirko Alilović, Mirko Alilović, Mirko Alilović, Slavko Goluža, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, Mirko Alilović, pakleni, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, Mirko Alilović, rukomet, Europsko prvenstvo, Hrvatska, rukomet, Makedonija, katar, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, rukomet, željko babić, Mirko Alilović, Mirko Alilović, lino červar, Mirko Alilović
...Švedsku 29:24 (15:11), koja je "odglumila" Island s kojim rukometaši RH za desetak dana otvaraju natjecanje u Srbiji.

- Još nisam zadovoljan s nekim stvarima u našoj igri, ali ćemo do EP-a u Srbiji sve to trebati popraviti. Ostalo nam je jos pet-šest dana i vjerujem da ćemo biti spremni za natjecanje - kazao je izbornik Slavko Goluža.

U utakmici jakih, agresivnih, obrana dijelile su se batine na obje strane, laganih pogodaka nije bilo, a Hrvatska je na prvi pogodak s krila čekala pune 24. minute.

Švedska vanjska linija nije štedjela nikoga, prednjačio je Tobias Karlsson koji je i zaradio dva isključenja. Visoki blok Šveđana probijen je tek u završnici prvog dijela, nakon što su naši odgovorili na bačenu rukavicu i zaigrali agresivnije u obrani. Serijom 6-0 Hrvatska je "minus dva", inače jedini rezultatski zaostatak na turniru uz 1:0 Iranaca, preokrenula na +4, s koliko se otišlo na odmor.

Razbranio se i Mirko Alilović, kojeg je izbornik Goluža držao na vratima svih 60 minuta, a koji je na koncu skinuo 13 lopti. Rezultatska prednost održana je u nastavku. Izbornik Slavko Goluža Šveđanima je suprotstavio istih 16 igrača kao i dan ranije protiv Slovačke, bez Ivana Balića i Drage Vukovića.

Balić je zbog prepona, a Vuković zbog bolnog ramena koje je stradalo na utakmici s Iranom, pošteđeni su i drugu uzastopnu utakmicu. Srećom, njihove ozljede ipak nisu ozbiljnije prirode i tijekom tjedna bi trebali trenirati pod punim opterećenjem.

U tri dana utakmice hrvatske rukometne reprezentacije u Osijeku je pogledalo čak 10.000 navijača, nešto slobodnih mjesta na tribinama bilo je tek protiv Irana, a ulaznica za odlučujući ogled protiv Švedske nije bilo još dva dana prije utakmice. Osijek će baza rukometašima ostati do subote kada kreću put Srbije. Večer prije, na petak 13., izbornik Slavko Goluža igračima će priopćiti koja su trojica prekobrojna.

HRVATSKA: Alilović (13), Marić -, Duvnjak 3, Lacković 6, Kopljar 2, Vori 4, Gojun -, Horvat 1 (1), Batinović -, Bičanić 1, Buntić 1, Štrlek 4 (2), Čupić 5 (2), Musa 1, Ninčević 1.

Vecernji.hr