FOTO  Rukometna reprezentacija BiH u Tuzli pobijedila Finsku

BIH, Finska
Ovom pobjedom „rukometai BiH su došli na korak od svog prvog plasmana na Europsko prvenstvo, a s obzirom da im predstoje još susreti sa Bjelorusijom na domaćem terenu, te s Češkom u gostima, izabranici  Bilala Šumana imaju dobre šanse da se na prvenstvo starog kontinenta plasiraju kao jedna od dvije prvoplasirane reprezentacije u grupi.

Prije četiri dana u mjestu Vantaa izabranici  Bilala Šumana pobijedili su Fince rezultatom 30:26, a danas su u Mejdanu, pred velikim brojeg gledatelja, potvrdili ulogu favorita, ostvarivši već u prvom poluvremenu prednost od šest golova.

U drugom poluvremenu rukometaši BiH su igrali da ovjere pobjedu i zadovolje publiku koja ih je tokom cijele utakmice gromko bodrila. U 50. minuti bilo je veliki 26:16 i već tada u dvorani je počelo slavlje.

Najefikasniji u bh. reprezentaciji bili su Dino Hamidović sa 6 golova, koji je proglašen igračem utakmice, dok je Dejan Malinović postigao 5 golova.

Poslije današnje pobjede BiH ima 6 bodova iz četiri utakmice, koliko i Češka koja je u Minsku danas pobijedila Bjelorusiju (26:24). Bjelorusija ima 4 boda dok je Finska posljednja u grupi bez bodova.

Na Europsko prvenstvo plasiraće se po dvije prvoplasirane ekipe iz svake od osam  grupa i četiri najbolje trećeplasirane. Prvi put će u završnici (od 9. do 26. siječnja 2020. godine) sudjelovati 24 reprezentacije.
FENA