Rukometašice Ljubuškog uništene od strane sudaca u Živinicama

Igračica Ljubuškog tvrdi da nije sklona pritužbama na suđenje, ali dvojac u Živinicama ih je navodno na tom susretu potpuno 'uništio' - Nisam sklona pritužbama na suce, ali dvojac kojije vodio utakmicu u Živinicama, teško nas je oštetio. Praktično sve igračice su imale po dva isključenja, ukupno 24 minute! Praktično cijelo jedno poluvrijeme imali smo igračicu manje što se nije moglo nadoknaditi, pa je poraz bio neminovnost. Da smo izgubili od jake ekipe ili poslije loše partije, poraz ne bi bolio, ali je se ovako i poslije nekoliko dana teško pomiriti s ishodom", ističe Andrea Prusina jedna od rijetkih iskusnijih igračica Ljubuškog.

U subotu u Ljubuški dolazi Mira Vremena za predah nema ekipa koja je zbog organizacijsko-financijskih problema u prvenstvo krenula bez pravih priprema, već dočekuje trenutačno drugoplasiranu Miru iz Prijedora, koju je doskora vodio bivši trener Ljubušanki Zlatko Jošić. - Trenutačno smo četvrte s 15 bodova, ali mislim da smo po prikazanoj igri trebale imati još koji bod. U Živinicama igračice Ljubuškog imale su čak 24 minute isključenja U Živinicama, kao i prije toga na Ilidži, nismo mogle proći. Jedina loša partija bila je doma protiv Borca, pa je utakmica protiv Mire prilika za iskupljenje, kaže Andrea Prusina. S obzirom na uvod u sezonu, rezultati su iznad očekivanja. Kada je izgledalo da će klub teško naći i trenera, tu je uskočio mladi Petar Šuvak Martinović, brat bivše igračice Ive Šuvak, koji uz pomoć nekolicine preostalih članova uprave i općine Ljubuški, uz primjereno zalaganje igračica, klub drži 'iznad vode'. S obzirom na veći broj mladih igračica koje su silom prilika postale prvotimke, Ljubušankama je važno izgurati do kraja polusezone.

Ljubušanke susret s Mirom iz Prijedora igraju u subotu 19. studenog s početkom u 18 sati, a susret sude Hurić i Smajlović.

Dušan Musa VLM