Rukometašice Ljubuškog juniorske prvakinje Hercg-Bosne

rukomet, žrk ljubuški
Na turniru su uz domaćina ŽRK ''Ljubuški'' iz Ljubuškog nastupile još i rukometašice HŽRK ''Zrinjski'' Mostar, HRK ''Katarina'' Mostar, HRK ''Kosača'' Mostar i HŽRK ''Grude'' Grude.


Ovaj turnir ujedno je i kvalifikacijski turnir za državno prvenstvo, u kojem će snage odmjeriti dvije prvoplasirane ekipe sa juniorskih prvenstava lige Herceg - Bosne, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

U posljednjeoj utakmici dvodnevnog turnira, koja je ujedno i bila finalna utakmica susreli su se domaćin ŽRK ''Ljubuški'' i HRK ''Katarina'' iz Mostara.

Na samom početku susreta vidljivo je bilo ispitivanje snaga obadvije ekipe na terenu.

Nakon samo nekoliko minuta ispitivanje snaga rukometašice Ljubuškog s sjajnom Željanom Stojak na vratima podižu ritam i vrlo brzo ostvaruju prednost od četiri zgoditka razlike, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena (10:06).

U drugom poluvremenu rukometašice Ljubuškog ubacuju u veću brzinu i uz par sjajnih obrana željane Stojak na vratima odlaze na gošćama nedostižnih 15:08. Izvrsnu igru rukometašice Ljubuškog nastavljaju i dalje, ali strateg ljubušanki Petar Šuvak daje priliku mlađim igračicama s klupe što je mostarke spasilo od katastrofalnog poraza u ovom susretu. Semafor je na kraju pokazivao 18:15 za domaće.

Za ljubušanke je slast pobjede i veća, kada se zna, da iako se radilo o juniorskom prvenstvu, Ljubuški je do titule najboljih u Hercegovini došao s kadetskom ekipom, jer pobjedničku ekipu su činile igračice 1994 i mlađe, osim Vesne Tolić, Andrijane Jelčić i Tee Dodik koje su juniorke.

Najbolja igračica turnira je Katarina Pavlović (1995) iz ŽRK ''Ljubuški'', najboljim strijelcem proglašena je Ana Knezović iz HŽRK ''Zrinjski'', dok je za najbolju vratarku turnira (ne)zasluženo proglašea Alisa Sojka,iz HRK ''Katarina".

Naime, izbor najbolji je vršen odlukom svih trenera sudionika prvenstva, a kako smo na turniru imali četiri rukometna (ne)stručnjaka iz Mostar nije ni čudo da su izabrali mostarsku vratarku, iako su svi u gradskoj dvorani vidjeli da je Željana Stojak (1995) najzaslužnija što se titula juniorskih prvakinja Herceg-Bosne preselila iz Mostara u Ljubuški

Utakmice su izvrsno sudili Marin Primorac, Goran Sušić, Igor Herceg, Žarko Hrstić i Ante Rašić, dok su opunomoćici RS HB bili Ferdo Međugorac i Mileta Kekić.

Konačan posljedak:

1. ŽRK ''Ljubuški'' Ljubuški
2. HRK ''Katarina'' Mostar
3. HŽRK ''Grude'' Grude
4. HŽRK ''Zrinjski'' Mostar
5. HRK ''Kosača'' Mostar

zrkljubuski.1956.blog.hr