Rukometašice HŽRK Zrinjski osvojile memorijalni turnir „Žrtve Kupresa '92“.

HŽRK Zrinjski, žrtve kupresa
...održao se 3. memorijalni turnir „Žrtve Kupresa '92".

Sve je počelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku u središtu Gruda, a nakon toga slijedilo je svečano otvaranje 3. po redu memorijalnog turnira. Mladen Begić, ministar branitelja županije Zapadnohercegovačke, obratio nam se s par prigodnih riječi, te proglasio ovaj turnir otvorenim.

U 19 sati odigrana je finalna utakmica ovog turnira između ekipe HŽRK Zrinjski i ŽRK Sinj, a zasluženom pobjedom slavio je HŽRK Zrinjski. Treće mjesto pripalo je ekipi ŽRK Vukovar.

Medalje HŽRK Zrinjski uručio je preds. Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, ekipi ŽRK Sinj medalje je uručio Marinko Sosa, ratni zapovjednik bojne brigade, a ŽRK Vukovar medalje je uručio Željko Mikulić, član Upravnog odbora HŽRK Autoherc Grude.

Za fair play izabrana je ekipa Delminium Tomislavgrad, Ana Marija Šimić iz HŽRK Autoherc Grude izabrana je za najboljeg strijelca, najbolja vratarka je Blaženka Pandža iz HŽRK Zrinjski, dok je za najbolju igračicu turnira proglašena Milka Gajdašević iz ŽRK Vukovar.

Program su još upotpunili grudske mažoretkinje, te HKUD „Sv. Ivan Krstitelj" iz Ružića.


I na kraju svega, obratio nam se preds. Vlade ŽZH Zdenko Ćosić koji je i zatvorio memorijalni turnir „Žrtve Kupresa '92".

FOTO i TEKST: grude-online.info