Rukometaši BiH ostali bez Europskog prvenstva

rukomet, BIH
...prvenstvo naredne godine u Hrvatskoj nakon što je u posljednjem, 6. kolu kvalifikacija sinoć u Beču poražena od reprezentacije Austrije sa 34:32 (17:17).

U susretu koji je odlučio putnika na EP rukometaši BiH punih 40 minuta igre bili su bolja ekipa na terenu, određivali su tempo i kontrolirali rezultat, dok je domaći tim uspijevao zadržati priključak, u nekoliko navrata i zahvaljujući pristrasnim odlukama poljskih sudaca.

Odlučujuću prednost, koja je riješila pitanje pobjednika i putnika u Hrvatsku, domaća ekipa napravila je srednom drugog poluvremena za svega sedam minuta igre. Kod rezultata 25:23 za bh. tim, Austrijanci su maksimalno iskoristili veliki pad u igri našeg tima. Serijom 8:1 domaći rukometaši su kaznili naše brojne tehničke greške i brzopletu igru i tako napravili potpuni preokret ostvarivši nedostižnu prednost od pet golova (31:26), koju su uspjeli sačuvati do kraja.

U našem timu najefikasniji su bili Marko Panić sa sedam i Mirsad Terzić šest golova, dok su Austrijance do pobjede vodili Bilyk sa osam i Weber sa sedam golova.

U drugom susretu Treće grupe Španjolska je na domaćem terenu svladala Finsku sa 46:16. S maksimalnih 12 bodova Španjolska je osvojila prvo mjesto u grupi, druga je Austrija sa šest, treća BiH sa četiri, dok je Finska četvrta sa dva boda.

FENA