RK Željezničar - HRK Čapljina 33:33 (19:14)

HRK Međugorje, HRK Međugorje, HRK Međugorje, rukomet, stečaj, Metković, Cuidad Real, rukomet, rukomet, rukomet, kazne, Međugorje, rukomet, turnir, stanko sivrić
Čapljinci veoma loše ulaze u utakmicu, tako da Željo na samom početku odlazi na osjetniju prednost. Cijelo prvo poluvrijeme Čapljina je lovila Željinu prednost koja se uglavnom kretala od +5 do +7.

Obrana je bila neprepoznatljiva, što pokazuje i rezultat prvih 30 minuta; Čapljina je primila čak 19 pogodaka, a postigla 14. Na poluvremenu su Čapljinci odlučili skupiti glave i pokušati dostići osjetnu prednost domaćina. I uspjeli su.

Na samom početku drugih 30 minuta Čapljinci diktiraju ritam igre te veoma brzo stižu, a kasnije pogotkom Sutona i prestižu prednost koju je domaćin imao. Zadnjih 20-ak minuta se igralo gol za gol, nijedna ekipa nije imala prednost veću od 2 pogotka. Najviše uzbuđenja se dogodilo u posljednjoj minuti susreta, u kojoj su obe ekipe imale sjajne prilike za postizanje pobjedničkih pogodaka, ali nijedna lopta nije završila u mreži u toj završnoj fazi utakmice. Najprije vratar Čapljine D. Jurković brani sedmerac 30 sekundi prije kraja, a onda Čapljina ide u brzi protunapad iz kojeg Bartolović iznudi sedmerac za Čapljinu. Nažalost Suton nije uspio realizirati taj sedmerac i tako je Čapljina ispustila najvrijedniju pobjedu sezone. Kako su ekipe pristupile utakmici najviše pokazuje po jedan crveni karton na svakoj strani, kod Čapljine je isključen Ivan Brkić.

Najbolji pojedinac u redovima Čapljine je bio vratar D. Jurković sa nevjerojatne 22 obrane, dok je najviše pogodaka upisao Suton, čak 11. Kod domaćina najefikasniji su bili Ljuca sa 10 i Kulović sa 8 pogodaak.

Iduće kolo Čapljina je domaćin ekipi Internacionala iz Sarajeva koju vodi Čapljinac Mirko Sušić. Nadamo se da će se Čapljina nakon ovog remija ipak vratiti starim navikama tj. pobjedama.

23. kolo Prve lige FBiH - Jug
Mjesto: Olimpijska dvorana Zetra
Gledatelja: 50
HRK Čapljina: I. Jurković, Bošković, D. Jurković (22); Krezić, Šešelj 1, Bule 5, Cvitanović 3, G. Suton 11, Bartolović 6, Brkić, Ćubela, Pervan, Rebac 1, Šutalo 6
Trener: Dragan Suton

http://hrkcapljina.blog.hr/