RK Izviđač-RK Vogošća 31:26

HRK Izviđač, rk goražde, HRK Izviđač, HMRK Zrinjski, HRK Izviđač, rk vogošća

Naviknuti na visoke i lagane pobjede domaći ljubitelji rukometa su očekivali još jednu laganu utakmicu, a čini se da su i rukometaši očekivali slabiji otpor gostiju i lakši put do bodova, međutim, Vogošća je bila „u igri" do samoga kraja. No, „nije svako zlo za zlo" jer jedna ovakva utakmica sigurno je potrebita kako igračima tako i stručnom stožeru zbog stjecanja iskustva. Ovakvih završnica bit će zasigurno još.

Izviđač je dobro krenuo i u 14. minuti bilo je 8:4 uz četiri pogotka Ante Pavlaka, a Šarac je, u istom periodu, skupio sedam obrana. Čini se da je u glavama „Skauta" utakmica bila riješena, ali tako nisu mislili gosti iz Vogošće već su u 22. minuti izjednačili rezultat na 11:11, da bi nakon toga prešli i u vodstvo. U Završnici poluvremena, s četiri uzastopna pogotka, Izviđač ponovno preuzima vodstvo. Na početku drugog dijela Izviđač postiže dva pogotka za prednost od pet pogodaka. Vogošća je uporna i strpljivom igrom ponovno hvata priključak i drži utakmicu u rezultatskoj neizvjesnosti. Ipak, prednost od 2 do 3 pogotka je stalno na strani Izviđača. Kod Vogošće prijetio je raspoloženi Selimović, a u Izviđaču, kad je bilo najpotrebnije, odgovornost na sebe preuzeo je Vidović koji je u posljednji deset minuta postigao pet pogodaka. U 55. minutu ušlo se s rezultatom 26:25 da bi rukometaši Izviđača u furioznoj završnici došli do konačnih 31:26.

Kod rukometaša Izviđača efikasnošću su prednjačili Ante Pavlak s devet i Josip Vidović sa sedam pogodaka, vratar Šarac obranio je 16 udaraca rukometaša Vogošće. U ekipi Vogošće Aid Selimović je postigao dvanaest pogodaka, Haso Ćosić šest, a vratar Tatar skupio je 18 obrana pri tome „skinuvši" tri sedmerca.

Izvidjac.com