FOTO  RK Bosna-HMRK Zrinjski 21:19

RK Bosna, HMRK Zrinjski
U izuzetno borbenoj utakmici u sudaru dvije ekipe koje se bore za opstanak u rukometnoj Premijer ligi BiH gledali smo utakmicu koja je mogla zadovoljiti nekoliko stotina gledatelja prisutnih u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu.

Studenti su imali rezultatsku prednost tijekom prvog dijela. Najveća prednost bila je na poluvremenu plus tri (10:7). U prvih desetak minuta ravnopravna igra i rezultat (4:4). U narednih deset minuta Bosna je uspijevala da napravi prednost od dva pogotka (6:4, 8:6), ali su gosti konstantno držali priključak. Tek golovima Birdahića u posljednjim minutama Bosna dolazi do već pomenuta tri pogotka prednosti na kraju prvog dijela.

Drugi dio gledamo skroz drugačiju sliku na terenu. Bosna u periodu od 35. do 45. minute ima ‘crnu rupu' u svojoj igri i gosti u potpunosti preokreću rezultat u svoju korist (16:14) i tako prave dodatni pritisak na rukometaše Bosne. Tek pogotkom Memića sa sedam metara domaći uspijevaju da prekinu dugi period igre bez gola.  Ipak, Bosna se uspjela konsolidirati i u posljednjih osam minuta susreta ekipe ulaze rezultatski poravnate (17:17). Sjajne odbrane Cvetkovskog i uspješna realizacija u napadu njegovih saigrača u tim momentima je dovela do toga da Studenti naprave novi preokret rezultat u svoju korist. U posljdnjih pet minuta susreta ušlo se sa prednošću Bosne od 19:17. U zadnje dvije minute Studenti ulaze sa dva pogotka više i igračem manje obzirom da je sudac nakon jednog prigovora bez razmišljanja isključio Memića. Ipak Bosna je uspjela da se obrani i stigne do pobjede rezultatom 21:19. Tako je Bosna stigla do osme pobjede u sezoni, dok je Zrinjskom ovo bio 11 poraz u Premijer ligi BiH.

sport1.ba