Razišli se Siniša Markota i Izviđač Mi Grupa

Izviđač Mi GRUPA i Metkovac Siniša Markota sporazumno su se razišli nakon petomjesečne suradnje doznali smo od glasnogovornice Marije Primorac. Zadnje treninge 'skauta' u ovoj godini vodi Markotin pomoćnik Mladen Škorput.

Točku na polusezonu i ovu kalendarsku godinu, prema riječima glasnogovornice Primorac, u Izviđaču će staviti već tradicionalnim revijalnim turnirom kombiniranih momčadi među kojima će biti i veterani, a koji će se igrati u ponedjeljak i utorak, 21. i 22. prosinca.

S obzirom na ritam smjena na kormilu Izviđača u zadnje dvije – tri godine, dežurni cinici tvrde da promjena i nije novost, nego pitanje – tko je sljedeći? A po kuloarima kažu da je najbliži očito je „užarenoj“ klupi bivšeg prvaka BiH i polufinaliste Kupa europskih kupova, Silvio Ivandija trener hrvatskog ligaša Karlovca i izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske u kojoj je i nekoliko mladih 'skauta'. Ime novog trenera moglo bi se znati već početkom idućega tjedna.

Iako u Izviđaču za sada ne žele govoriti o kandidatima, ime novog trenera moglo bi biti poznato već početkom idućega tjedna, prije blagdanskog „raspusta“. Naime, nema sumnje da će koordinator Josip Glavaš i agilni čelni čovjek 'skauta' i RS BiH Stanislav Mucić nastojati dvojbu riješiti čim prije, kako bi se na odmor krenulo bez nepoznanica o za klub tako važnom pitanju.

Inače, Izviđač je na kraju polusezone šesti sa 16 bodova, koliko ima i petoplasirani Konjuh, što očito nije bilo dovoljno za nastavak suradnje s Markotom kojem je to ujedno bilo i prvo trenersko iskustvo. Valja kazati da su skauti kao najmlađa ekipa s prosjekom starosti 19 godina uknjižili pet domaćih pobjeda uz pet gostujućih poraza, ali su protiv neuvjerljivog Gradačca na startu izgubili dva domaća boda, koja su možda i presudna za razlaz. 

D. Musa | LJ::portal