Prihvatio sam Babićevu odluku, jer je samo Hrvatska važna

igor karacic
Oscilacije su bile itekako vidljive, pogotovo je bila loša igra u obrani, a ako se to dogodi protiv jačih momčadi, Kaubojima neće biti spasa, piše prvi.tv.

Promjenjiva igra svakako je rezultat neuigranosti ove generacije, koja je podmlađena došla na Svjetsko prvenstvo u Francusku.

Je li Babić pozvao najbolje rukometaše, najčešće je pitanje. Možda najveće iznenađenje bilo je izostavljanje s popisa Igora Karačića, srednjeg vanjskog koji je na prijašnjim natjecanjima igrao zapaženu rolu. 28-godišnji Mostarac igra zapaženu ulogu u vodećoj momčadi SEHA lige, makedonskom Vardaru, a za Prvi.tv je dao kratak intervju o ovoj generaciji Hrvatske i njezinim očekivanjima.

Što možemo očekivati od Hrvatske na ovom SP-u, dokle Kauboji mogu 'dojahati'?

„Poznajem sve igrače i mislim kako Hrvatska ima jedan jako dobar sastav. Puno je mladih igrača koji mogu dosta dati na terenu. Teško je govoriti koliko mogu napraviti u Francuskoj, ali uz malo sreće, četvrtfinale je tu, a onda je sve moguće..."

Sastav izbornika Babića, je li po Vama pozvao najbolje?

„Nije naše da pričamo o tome, ako izbornik misli da su ovi momci najbolji, onda su najbolji. Jedino je bitna Hrvatska i tko god je na popisu, sigurno je zaslužio."

Najveći favoriti za zlato?

„Prvi favorit je svakako Francuska. Sigurno su najkvalitetnija momčad, a ako uzmemo u obzir da igraju pred domaćom publikom, to će im dati još jedan dodatan vjetar u leđa. Drugi favoriti su Danci koji su puni samopouzdanja. Olimpijske igre su ih odvele do zvijezda i sigurno će biti teško igrati protiv takve momčadi."

Niste se našli na popisu izbornika Babića, što je pomalo čudno, kako komentirate to izostavljanje?

Razgovarao sam s izbornikom i prihvatio sam njegovu odluku. On ima svoje razloge i sigurno zna zašto radi neke stvari. Žao mi je što nisam s njima, ali što je tu je. Važno je da Hrvatska napreduje, a hoće li biti tako, uskoro ćemo vidjeti:"

Jeste li zadovoljni svojim statusom u Vardaru?

„Naravno da jesam... Dugo sam već tamo i uživam u svakom trenutku. Imam punu podršku predsjednika i uprave i super se osjećam. Rezultati kluba su također odlični i to je sve što nam za sada treba."

Koja su očekivanja kluba u ovoj sezoni SEHA lige i Lige prvaka?

„Već sam rekao, rezultati su odlični i ovo je jedna od naših boljih sezona. Dobro smo posloženi, sjajna je atmosfera među igračima i samo da tako ostane do kraja. Ciljevi? Oni su jasni - osvajanje SEHA lige i ulazak na final four Lige prvaka, mislim kako je vrijeme..."