Povratak otpisanih: Plemkinje uspješno završile prvi dio sezone

Zrinjski-Goražde

Velika većina igračica napustila je klub koji nije imao ni Uprave, ni predsjedništva, pa ni trenera. Malo je nedostajalo da se klub potpunougasi, na sramotu svih onih koji bi trebali voditi računa o sportu u ovome gradu.

Ne tako davno svi smo se kleli i ponosili našim Plemkinjama. Osvojile su naslov državnih prvakinja, a onda napravile veliki iskorak u Europi kakav niti jedan klub iz ove države nije uspio. Plemkinje su bile u centru pozornosti, mediji su bili puni priča o čudu iz Mostara.

I umjesto da setada  krene još jače i još bolje, klub je počeo tonuti. Prvo je napravljena fuzija sa HRK Kosača iz koje su u klub došle izvanredne mlade rukometašice i svi smo očekivali nove uspjehe. Umjesto suza radosnica stigle su one žalosnice, jer su klub napustili gotovo  svi. Zlatne djevojke ostale su same, bez ikakve pomoći. Sasvim sigurno bi se klub ugasio, i danas bio samo dio povijesti da se nije pojavio Damir Kljajo koji je odlučio reći NE gašenju kluba.

Za trenera je došao iskusni Milenko Avdalović, a od starijih igračica u klubu su ostale Ivana Mlakić i Goradna Marić, a svim ostalim curama ovo je bila prva seniorska sezona u prvoj momčadi. Ubrzo su uz Ivanu i Gordanu stasale mlade igrače, prije svih Nikolina Čutura koja je najbolji strijelac u ovoj polusezoni, Ivana Rozić, Dea Vuković, ali i sve ostale djevojke koje su ostale vjerne svetom dresu Zrinjskog.

Nakon prvog dijela sezone Plemkinje su čvrsto u sredini ljestvice, a da je bilo samo malo više iskustva sigurno bi na kontu imali još bodova koji bi ih približili vodećim ekipama lige. Ova ekipa ima potencijal i ubrzo će "otpisane" opet u borbu za titulu.
Damir Kljajo je na kraju sezone čestitao svim igračicama na dobro odrađenoj sezoni, te istakao: Zahvaljujem svima koji su pomogli da klub ostane u životu, ponajprije gospodi iz HŠK Zrinjski Danki Šulenti, Davoru Martinoviću, Denisu Lasiću i Marinu Raspudiću. Mi ćemo se truditi da opravdamo njihovo povjerenje, te ćemo na proljeće igrati još bolje i svuda osvjetlati obraz Zrinjskog i Mostara.

HERCEGOVINA.info