Posljednji put poražene prije tri i po godine!

zubac
... u vezi s novim prvakom Bosne i Hercegovine i dva kola prije kraja natjecanja se okrunile četvrtom uzastopnom titulom najboljih u državi.

Ostvarile su to uvjerljivo, uz 20 pobjeda iz 20 utakmica, a još impresivnije djeluje podatak da su posljednji poraz u bh. natjecanjima doživjele prije tri i po godine! Otad su odigrale 89 utakmica i ostvarile 88 pobjeda i jedan remi.

Prejake za ostale

- Ekipa je i dalje motivirana i svaku utakmicu igra maksimalno. Nikoga ne bih izdvojila, imamo širinu, tako da je teret raspoređen i sve igračice su odradile koliko je trebalo za još jedan uspjeh kluba - kazala je trenerica Zlata Zubac.

Gruđanke su i ove sezone titulu osigurale suvereno, djeluje kao da se ništa puno nije mijenjalo u odnosu snaga.

- Kako smo planirali sezonu, tako smo i napravili. Ekipa je dobro radila i pokazala da smo još u ovoj ligi prejake za ostale. Jedinstvo je i ove godine pokušalo da nas prati, Dubica je odigrala dobro prvi dio, da bi potom u drugom dijelu zakazala, dok je Izviđač u prvom dijelu igrao loše, a u drugom odlično. Drugi klubovi odrade sezonu uglavnom promjenjivo, za razliku od nas, koji imamo konstantu - komentirala je trenerica Gruda dodajući da je ove sezone ukupna konkurencija nešto lošija:

Loša konkurencija

- Nekako nam se iz godine u godinu dogodi da konkurencija ne drži kontinuitet. Bilo bi idealno da imamo četiri-pet ekipa koje mogu parirati i nama pa da se nadigravamo, ali pokazalo se da to još nije tako.

U ljeto ekipu očekuje i novi europski nastup.

- Već dvije godine govorim da smo svjesni kako je Kup EHF za nas prejak. Idealno bi bilo da nam se dozvoli da igramo Čelendž kup u kojem bismo bile konkurentne. Pokušavamo još od prošle godine preko Rukometnog saveza BiH tražiti od EHF-a da nam dozvoli nastup u tom kupu, jer u Kupu EHF nemamo šta tražiti - kazala je Zubac, čiju ekipu čeka i borba za trofej Kupa BiH.

Ključ je u radu s mladima

Ženski rukomet stalno djeluje kao da stagnira ili da čak u kontinuitetu ide unazad.

- S obzirom na sve okolnosti oko ženskog rukometa, koji je zanemaren i zapostavljen, iz godine u godinu kvalitet je slabiji. Vrijeme je da se stvari mijenjaju. Ključno je da se treba više raditi s mlađima, a ne vidim da je to baš tako - kaže Zubac.