Poraz Izviđača u prvoj utakmici finala Kupa

HRK Izviđač, rk borac
Početak susreta bolje su otvorili gosti, u prve dvije minute poveli su 0:2, a potom je uslijedilo nekoliko minuta dobre igre domaćina koji su prvo poravnali na 2:2 u 5.minuti, a dvije minute poveli 4:2. Međutim, gosti su uzvratili, u 11.minuti bilo je 5:5, a tri minute kasnije 5:7, a potom 6:8 u 17.minuti.

S četiri gola u nizu Izviđač je u 22.minuti poveo 10:8, a dvije minute kasnije prvi put na utakmici domaćin je imao tri gola prednosti, 12:9. Kao po pravilu uslijedio je odgovor Borca koji je u 29.minuti poravnao na 13:13, a domaćin je s dva gola u posljednjih trideset sekundi osigurao prednost na kraju prvog dijela. Zanimljivo je da su vratari Kvesić i Ljubišić imali po dvije obrane u prvom poluvremenu, Kvesić na početku, a Ljubišić pri kraju.

Nastavak susreta pripao je Izviđaču koji je u 33.minuti poveo 17:13, a dvije minute kasnije je imao i najveću prednost na utakmici, 18:13. U tim je trenucima na vratima "proradio" Kvesić skinuvši dva sedmerca, ali se Izviđač nije uspio značajnije odlijepiti.

Kada se činilo da će Izviđač polako utakmicu privoditi kraju s lijepom zalihom golova umiješali su se suci Kulović i Škaljić s nekoliko odluka koje su na noge digli i klupu i navijače, piše Radio Ljubuški.

Izviđač je praktično izgubio utakmicu u pedesetim minutama, s igračem više primio dva gola, a nije postigao niti jedan, pala je koncentracija, a razbranio se i gostujući vratar Ljubišić koji je u ključnim momentima skinuo nekoliko udaraca domaćim igračima.

Pobjednički gol gosti su zabili u 58.minuti, a Izviđač s igračem više nije uspio poravnati rezultat. Ovom pobjedom Borac je napravio veliki korak prema prvom trofeju u sezoni.

Kod Izviđača najefikasniji je bio Domagoj Alilović s četiri postignuta gola, po tri su zabili Milan Vukšić, Nikola Džono i Vedran Delić (dva iz sedmeraca), a Josip Kvesić je imao devet obrana. Kod Borca najefikasniji je bio Bojan Rađenović sa šest golova, Milan Dakić je dodao pet, Dejan Unčanin i Dean Šešić po tri. Vratar Bojan Ljubišić ima je 11 obrana.