Poraz Izviđača u finalnom susretu memorijala "Darko Pupovac"

...turnira "Memorijal Darko Pupovac" od domaćina turnira RK Poreč. Mada, samo dva dana ranije istu su momčad pobijedili, u ovom susretu domaćini su bili bolji i zaslužili pobjedu.

"Skauta" su loše odigrali prvo poluvrijeme u kojem su primili 19 golova, te su u njemu domaći rukometaši stekli odlučujuću prednost. Naročito katastrofalna je bila završnica prvog poluvremena kada su serijom 4:0 igrači Poreča došli do šest golova prednosti s kojom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme je izgledalo puno drugačije, Izviđač je zaigrao puno bolje i čvršće u obrani i čak uspio u jednom trenutku anulirati prednost domaćina, te poravnati rezultat na 22:22. Međutim, do kraja utakmice Poreč postiže pogodak više i zasluženo osvaja trofej namijenjen pobjedniku. Kolika je bila oscilacija u igri "Skauta" govori podatak da su u prvom poluvremenu primili 19, a u drugom samo 7 pogodaka što je na kraju i presudilo.

Ponovno kao i u prethodna dva susreta najefikasniji u momčadi Izviđača bio je kapetan Marko Matić sa 6 pogodaka, a u ekipi Poreča najviše golova je postigao Ivica Gudić osam.

U ovom susretu, kao i u prethodnom protiv Buzeta, u sastavu nije bilo Senjamina Burića zbog lakše ozljede.

RK Poreč - HRK Izviđač MI Grupa 26:25 (19:13)
Poreč, 27.01.2011.
Dvorana Žatika. Gledatelja 100.
Sedmerci: Poreč 2/2, Izviđač 2/2.
Isključenja: Poreč 6, Izviđač 4 minute.

RK Poreč: Sladoljev, Erik, Mataija 6 (2), Deak, Šimičić, Žužić, Beganović, Grgić, Gudić 8, Tomaić, Rađaković 3, Thoss 3, Topić, Ćorić 6.
Trener: Vladimir Brčić

HRK Izviđač: Šarac, Bumbak, B. Burić, Miličević 2, Malinović 4, Zeljić 3, Milas, Matić 6, Čolak, Boras 4 (2), Bošnjak, Perić, Ilić, Džeba 4, Grbavac 1, Ereš.
Trener: Silvio Ivandija

izvidjac.com