Pomiče se početak drugog dijela sezone u rukometnoj ligi?

bosna zrinjski
Kašnjenje u preregistraciji saveza, loši vremenski uvjeti i kasno izvješće Registracijskog povjerenstva dovest će do pomicanja koje treba potvrditi Izvršni odbor na svojoj današnjoj sjednici koja počinje u 14.30 sati.

Brojni razlozi

Član Predsjedništva Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Zdravko Miličević ističe da su pojedini klubovi uputili zahtjev za pomjicanje, dok se pojedini tome protive.

- Klubovi su uputili zahtjev i najvjerojatnije će start biti pomaknut najmanje za sedam dana. Brojni su razlozi za tu odluku koju treba potvrditi Izvršni odbor, od kašnjenja Registracijskog povjerenstva, vremenskih uvjeta, do problema s preregistracijom saveza koja još nije obavljena.

Mi ćemo, ako izostane dogovor federalnih partnera o preregistraciji, tražiti da se umiješa Europska rukometna federacija jer ne želimo biti taoci u krizi bez ikakve svoje krivnje. Ni jedan datum koji je predviđen na posljednjim zasjedanjima nije ispoštovan. Rukometni savez Republike Srpske je jedini legalno organiziran na razini Bosne i Hercegovine i ne želimo da klubovi budu taoci ovih previranja iako nisu ništa krivi, poručio je Zdravko Miličević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Regularnost natjecanja

Registracijsko povjerenstvo tek je jučer službeno objavilo rezultate prijelaznog roka, pa klubovi nemaju dovoljno vremena za žalbe, čime se narušava regularnost natjecanja.

Pojedini klubovi već su najavili žalbu na odluke jer smatraju da su oštećeni. Kako postoji zakonski rok za žalbe, a on bi ušao u start drugog dijela natjecanja, vrlo je vjerojatno da će i zbog toga Prvenstvo morati biti odgođeno.

I dok prepirke unutar Saveza i dalje traju, liga će, kad god da bude nastavljena, imati jednog člana manje.

RK Hercegovina iz Nevesinja je službeno obavijestio Savez da neće nastaviti natjecanje pa će se u drugom dijelu boriti petnaest klubova, a jedna ekipa će stalno biti slobodna.

- Istina je kako zbog kadrovskih i financijskih problema nećemo sudjelovati u drugom dijelu prvenstva, potvrdio je član uprave RK Hercegovina iz Nevesinja Dušan Čabrilo.

Svi rezultati ovog kluba u jesenskom dijelu prvenstva se brišu, a RK Hercegovina tri godine neće imati pravo povratka u elitni krug natjecanja.

Vecernji list