Pomeli Babića, Balića i Metličića, izbornika još nemaju: Kad će na dnevni red pitanje odgovornosti čelnika saveza

željko babić, rukomet, polufinale SP u rukometu
...(HRS) izbornik Željko Babić te s njim u paketu koordinator Ivano Balić i njegov pomoćnik Petar Metličić su smijenjeni, neki će reći pometeni, a da nisu imali prilike braniti se.

Sve je zapravo bilo unaprijed režirano, pripremljeno, uz nevjerojatno objašnjenje kako se reprezentacije pod Babićevim vodstvom vodila nedosljedno!? Kako je moguće da jedni te isti ljudi govore konstantno jedne te iste stvari, daju jedna te ista obrazloženja, a da se pitanje njihove odgovornosti nikada ne postavlja? Naime, ako je reprezentacija, kako kaže velika i nedodirljiva trojka hrvatskog rukometa, Gobac, Grahovac i Poljak, vođena nedosljedno koliko su oni bili dosljedni kada su tom istom "nedosljednom" Babiću produžili mandat poslije Olimpijskih igara i četvrtfinala u Riju, iako je sad već bivši izbornik tada ponudio ostavku?

Da je kojim slučajem Zlatko Horvat pogodio sedmerac u posljednjoj sekundi polufinala Svjetskog prvenstva ta ista trojka danas bi se gurala kako bi bila u društvu Babića, Metličića i Balića. Renome, ugled i karizmu jednog Ivana Balića Gobac i Grahovac nikad neće imati, no, to ih ne čini manje nedodirljivima, naprotiv. Možda je vrijeme za smjene i na čelu HRS-a? Zar Balić ne bi mogao raditi isto ono što već "stoljećima" radi Zoran Gobac?

Naravno, kap koja je prelila čašu strpljenja Upravnog odbora bio je nevjerojatan poraz Hrvatske protiv Slovenije u borbi za 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu, na stranu smjene, što ćemo s novim izbornikom s obzirom kako je ova 2017. godina ključna godina hrvatskog rukometa ako se želi napraviti prava selekcija igrača i ako se žele odraditi dobre pripreme za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj na kojem nam cilj mora biti medalja, zašto ne zlatna? Tko će biti kriv za izgubljenih mjesec dana? Babić, Balić ili Metličić? Nedosljednost, možda?

Kandidata za izbornika ne manjka, iako je blagajna HRS-a navodno prazna kao državni budžet nakon podijele honorara "Kulturnjacima." Naime, spominje se Veselin Vujović, izbornik Slovenije koji se donekle kompromitirao besmislenim i nesmotrenim izjavama o "bahatim" Hrvatima, spominje se izbornik Makedonije Lino Červar, zlatni lider, zlatni izbornik, zlatne Balićeve generacije, spominje se i bivši hrvatski izbornik Slavko Goluža, tu je i Irfan Smajlagić te neki usputni kandidati. Zapravo u Savezu ni sami ne znaju što žele i koliko to mogu platiti. Ma koji će vrhunski trener raditi za novce za koje je radio Željko Babić. Stranac pogotovo.

narod.hr