Počinje prvenstvo za rukometašice: Borac, Zrinjski i Katarina čine trokut favorita

HŽRK Zrinjski, HRK Katarina, rukomet, HŽRK Zrinjski, HRK Katarina, ŽRK Borac
...nego je to bilo ranijih godina kada je neprikosnoven bio banjolučki Borac.

Pred današnji start utrke za prvaka BiH jasno je kako su Banjolučanke oslabljene, dok je konkurencija ojačala, pogotovo dva mostarska kluba, Zrinjski i Katarina. Te tri ekipe će činiti najuži krug kandidata za titulu, dok se od Mire i Ilidže može očekivati da prvenstvo učine još zanimljivijim.
- Nemamo što kriti, naš cilj je titula, ali što će se dogoditi kroz natjecanje, teško je pretpostaviti. Borac je ponešto oslabljen, međutim ne toliko da ne bi ponovno bio u vrhu i borio se za titulu. Osim njih, mislim da će nam konkurencija biti gradski rival Katarina. Mira je također oslabljena, dok mi je nepoznanica ekipa Jedinstva iz Brčkog, prokomentirala je članica Zrinjskog Ivana Mlakić. Trener Zvonko Papak kroz pripreme nije mogao računati na tri važne igračice (Gordana Marić, Lejla Ristić, Antonia Čuljak).

- Sve ostale su odradile što je bilo u planu i spremne dočekuju start prvenstva. Marić će nam puno nedostajati jer je ona ipak organizator naše igre. Morat ćemo tu dosta improvizirati, što bi mogao biti problem kontra jačih ekipa. Ipak, dobili smo pojačanje u Ani Papak na pivotu, nadam se da ćemo i s njom to kompenzirati, kaže Mlakić.
Na otvaranju natjecanja Zrinjski će imati dva gostovanja, prvo u Hrasnici, zatim na Ilidži.
- S Hrasnicom smo igrale nedavno prijateljsku utakmicu i dobile 10 razlike, mislim da neće biti problem ponovno pobijediti. Protiv Ilidže očekujemo težu utakmicu, ali vjerujem da u ova dva susreta možemo do šest bodova, izjavila je Ivana Mlakić.
Katarina će na startu natjecanja imati dva domaća susreta, prvi je vjerojatno i derbi 1. kola jer dočekuju Ilidžu (večeras, 20 sati).
- Bez obzira na tešku situaciju u sportu Katarina i ove sezone ima ekipu za visok plasman i očekujemo da ćemo biti u samom vrhu. Nadamo se uspješnom otvaranju prvenstva protiv Ilidže, rekao je trener Katarine Milenko Avdalović. Er. B.

Mostaru tri premierligaša

Mostar će i ove sezone imati tri premierligaša nakon što je tri dana prije početka prvenstva zbog teške financijske situacije od natjecanja odustalo tuzlansko Jedinstvo. Tako su u Ligi ostale rukometašice Lokomotive, koje su prošlu sezonu okončale kao posljednje plasirane.

Parovi 1. kola
Jedinstvo - Ljubuški 19.30
Katarina - Ilidža 20.00
Subota
Lokomotiva - Mira 19.00
Hrasnica - Zrinjski 18.30
Goražde - Knežopoljka 19.00
Borac - Živinice srijeda

Dnevni-list