Pobjeda Izviđača na startu prvenstva

Mladi igrači Izviđača, po dojmom prve utakmice i u želji da se što bolje predstave domaćoj publici, skoro cijelu utakmicu su odigrali u grču.

Mada nije bilo tečnosti u napadačkoj igri "skauta", ali zbog njihove požrtvovane i borbene igre u obrani, pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna. Izviđač na staru dobro kreće i u 12. minuti ima prednost od pet golova. U velikoj želji da što prije dotuku protivnika, domaći igrači žure u napadu i griješe što koriste iskusni gostujući igrači i do kraja poluvremena hvataju rezultatski priključak.

Početkom drugog poluvremena gosti uspijevaju poravnati rezultat na 15:15 u 34. minuti. Nakon toga "skauti" ubacuju u višu brzinu. Vratar Burić je zaključao svoja vrata tako da. gosti od 36. do 49. minute ne uspijevaju postići pogodak. Izviđač u tom periodu stiže do ključni sedam golova prednosti i prelama utakmicu u svoju korist. U našoj momčadi bolji od ostalih bila su braća Burić, Gruičić i Lovrinović.

Kod ekipe Gradačca daleko najbolji pojedinac bio je vratar Đurić koji je skupio 22 obrane i spriječio "skaute" da dođu do uvjerljivije pobjede, a dobru igru prikazao je i Almir Doborac. Posebno treba istaći navijačku skupinu Izviđača, popularne "skaute", koji su neumorno tijekom cijele utakmice vatreno bodrili svoje ljubimce i na kraju ih ovacijama ispratili s parketa.

HRK Izviđač Mi GRUPA - RK Gradačac 34:22 (15:10)

 Ljubuški, 18.09.2010. godine.

Gradska športska dvorana. Gledatelja 600.

Suci: Vladimir Križanac (Banja Luka) i Mladen Dragičević (Doboj).

Nadzornik: Zahid Crnkić (Zenica)

HRK IZVIĐAČ Mi GRUPA: Bumbak, B. Burić, Miličević, Malinović, Zeljić 1, Tomić, Herceg 3, Matić 4, Mucić, Zadro 1, Perić, Ilić, Džeba 2, Lovrinović 6, Gruičić 5, S. Burić 6.

Trener: Silvio Ivandija.

RK Gradačac: Stojanović, Đurić, Osmanović 1, Puljizović 1, Šarenac, Šijaković 1, Hadžiomerović, Ignjić 4, Kadić 1, Marković 2, Doborac 8, Isić, Sarajlić 2, Džinović.

Trener: Mehmed Doborac.

 Sedmerci: Izviđač 4/3, Gradačac 4/4

Isključenja: Izviđač 6, Gradačac 10 minuta.

Izvor:izvidjac.com