Pobjeda Izviđača Mi Grupa protiv Borca 30:26

HRK Izviđač, HRK Izviđač, HRK Izviđač, HRK Izviđač, HRK Izviđač, rukomet, HRK Izviđač, crvena zvezda, HRK Izviđač, rk borac
Nakon šezdeset odigranih minuta u Gradskoj športskoj dvorani mladi rukometaši iz Ljubuškog nadigrali su favorizirane banjalučane rezultatom 30:26, poluvrijeme 13:12 za Izviđač.

Samo otvaranje utakmice pripalo je ljubušacima koji već u 13. minuti susreta imaju visokih 8:3, nakon čega se gosti bude i do poluvremena sustižu na minimalni zaostatak za domaćinom. Prvi dio kod Izviđača obilježio je vratar Burić sa izvrsnih deset obrana, a kod gostiju je bila primjećena visoka nervoza na klupi, valjda uzrokovana važnošću ovog susreta.

Drugo poluvrijeme opet bolje otvaraju domaći i vrlo brzo imaju prednost od 18:14 na svojoj strani, a kao i u prvom poluvremenu nakon toga slijedi bolja igra gostiju koji u 45. minuti susreta zaostaju samo dva zgoditka (22:20). Međutim, to je sve bilo od favoriziranih gostiju u ovom susretu, jer u tim trenucima dolazi do izražaja veća želja igrača Izviđača uz sjajnu igra bekova Izviđača Zeljića i Matića, koji svojim šutevima rješavaju pitanje pobjednika u ovom susretu. Izviđač je u nekoliko navrata imao i po šest zgoditaka prednosti, a samo nekoliko brzopletih poteza domaćih je spasilo goste iz Banja Luke od većeg poraza u ovoj utakmici. Uz sjajnog Benjamina Burića na vratima treba istaći njegovog brata Senjamina Burića sa sedam postignutih zgoditaka, te Zeljića i Matića koji su postigli po zgoditak manje.

Naredni susret doigravanja za prvaka BiH u rukometu Izviđač Mi Grupa igra u srijedu 23. svibnja protiv Čelika u Zenici.

ljubuski-online.info