Pobjeda Hrvatske na otvaranju Svjetskog prvenstva

rukomet, rukometna reprezentacija hrvatske, hrvatski rukometaši, Hrvatska, SP u rukometu, hrvatski rukometaši, Hrvatska, rukomet, rukometna reprezentacija hrvatske, hrvatski rukometaši, SP u rukometu, Hrvatska, rukomet, hrvatski rukometaši, Hrvatska zemlja, rukomet, hrvatska rukometna reprezentacija, hrvatski rukometaši, SP u rukometu
Na prvi pogodak čekalo se čak 4 i pol minute, zabio je Duvnjak. Nakon toga se otvorilo, poveli smo 5:1, ali potom usporili, a Saudijci su polako smanjivali razliku te u 29 minuti uspjeli čak i povesti 11:10. No u zadnjoj minuti smo preokrenuli i na odmor otišli s minimalnom prednošću 12:11.

Sjajno smo ušli u drugo poluvrijeme, zabili tri, ali potom i primili tri pogotka. Nakon toga smo serijom od 5:0 došli na + 6, bilo je 20:14. Saudijci su u jednom trenutku uspjeli smanjiti na tri pogotka zaostatka, ali za njih bolje od toga nije išlo. U završnici nije bilo iznenađenja i na kraju smo slavili s pet golova prednosti.

Najbolji strijelac u našim redovima bio je Luka Cindrić sa šest, a kod Saudijske Arabije Al Salem s pet pogodaka. Sutra nas očekuje dvoboj s Mađarskom.

hrt.hr