Paklena rapsodija u Beču, Hrvatska u finalu

Ovaj puta Poljska je podcijenila naše momke i to joj se na kraju odbilo o glavu. Utakmica je u prvom dijelu bila izjednačena, a Poljska je na odmor otišla sa prednošću 10:9. Drugi dio počeo je sjajnim obranama Alilovića i to su naši momci znali iskoristiti i prešli su u vodstvo koje nisu ispuštali do kraja susreta.

Na kraju velikih 24:21 za naše rukometaše i sutrašnje veliko finale sa Francuzima. Od naših igrača vrijedi spomenuti Balića, Čupića, Alilovića i Duvnjaka, kao i sve momke koji su večeras nastupili.

Bio je to pravi rat, i na terenu i na tribinama, gdje je u jednom trenutku čak i zaiskrilo. Austrijanci su pustili da se navijači pomiješaju, naših je bilo nešto više od bučnijih Poljaka, pa je u prvim redovima uz parket došlo do naguravanja, a situaciju su, umjesto standardnih redara, došli smirivati ljudi u odijelima. No, sve je prošlo bez težih posljedica.

Červar je već u 11. minuti shvatio da Kopljar neće moći puno u toj utakmici najviše razine, pa je odmah ubacio Buntića, a ubrzo i Duvnjaka umjesto Valčića. No, nije se pretjerano ta postava proslavila u prvom dijelu, dok smo u obrani još nekako izlazili na kraj s poljskim šuterima. Jedini koliko-toliko raspoložen bio je Ivano Balić koji se u tri navrata odvažio ući u kosti poljskoj obrani. Krila gotovo da nisu postojala, imali su po jedan šut svaki (Zrnić i Štrlek).

U drugo poluvrijeme krenuli smo s mnogo više odlučnosti i ritma, počeli su se Červarovi izabranici kretati u napadu, Alilović je obranio dvije lopte za redom i u 34. minuti poveli smo 12:10.

U 38. minuti Štrlek je imao čistu kontru za +5, ali došao je preblizu Szmalu i velika prilika za bijeg s igračem više otišla je u vjetar.

Problem više bio je i kad je Štrlek napravio probijanje, pa je prvi put na prvenstvu u tako velikoj utakmici morao ući Mataija. No, ipak smo uspjeli do +3, Čupić je u 40. minuti zabio sedmerac za 15:12. To ponajviše možemo zahvaliti sjajnom bloku i Mirku Aliloviću, koji su počeli čitati poljska torpeda i u 10 minuta ograničiti ih na dva pogotka.

U posljednjih 15 minuta ušlo se sa 16:14 za Hrvatsku i ozljedom Vedrana Zrnića, kojeg je zamijenio Čupić.

A baš je Čupić u 55. minuti zabio za 22:18 te je slavlje naših navijača moglo započeti. Do kraja su Poljaci tek smanjili na 24:21.