On je nasljednik Alilovića i Šege: Za hercegovina.info govori Matej Mandić

Matej Mandić, HRK Izviđač

Rukometaši Izviđača u 5. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, na gostovanju kod Drine upisali su treću pobjedu u prvenstvu. Bodovi su osvojeni teže nego što se očekivali, no, kako se kaže pobjedi se ne gleda u zube.

Odličan je na vratima Skauta bio mladi Matej Mandić, koji je skupio 11 obrana, od čega je jedan bio i obranjeni sedmerac. Unatoč pobjedi, Mandić koji se trenutno nalazi na okupljanju kadetske reprezentacije Hrvatske u Poreču, pomalo je i kritičan prema nastupu u Zvorniku.

-Što reći, dosta grešaka, možda podcjenjen protivnik, pa nespreman ulazak u igru. Na kraju ipak pobjeda i bodovi za Izviđač. Vjerujem da se onakvo nešto više neće ponoviti i da smo izvukli pouke.

Matej Mandić,HRK Izviđač

Jedanaest obrana skupio je Mandić na gostovanju kod Drine

Nakon pet kola Izviđač je na trećoj poziciji s deset bodova s tri pobjede jednim remijem i jednim porazom. Koliko ste zadovoljni ulaskom u sezonu?

-Pa mogu reći da smo zadovoljni. Naravno da se moglo i puno bolje, ali što je tu je. Nadam se da kreću bolji dani i bolje odigrane utakmice.

Prošle godine sa samo 16 godina dobio je ovaj mladi vratar povjerenje trenera Bjeliša i kluba te stao na vrata seniorske momčadi.

-Nisam mogao ni zamisliti da bi sa šesnaest mogao zaigrati u SEHA ligi. Predivno iskustvo i velika životna škola. Po meni naglo sazrijevanje i odrastanje. Biti dio SEHA lige i igrati protiv velikih klubova je nešto posebno. Susresti sa igračima koje si do tada samo gledao sa divljenjem na TV-u, a sada si među njima i dio njih .Gledaš, igraš, slušaš, upijaš i učiš, govori za Hercegovina.info ovaj mladi vratar s vrlo zrelim i skromnim razmišljanjem.

Matej Mandić, HRK Izviđač

Sa samo 16 godina dobo je Mandić priliku u SEHA rukometnoj ligi

No, osim njega Izviđač daje priliku i drugim mladim igračima, i prema našem mišljenju jedan je od bolji klubova po tom pitanju na ovim prostorima.

-Da tu ste u potpunom pravu. Osim mene, klub također daje priliku i drugim mladim igračima kao što su: Vukšić, Primorac, Kos, Mišetić, polako nam se priključuju i Bebek, Pavlović, Lukenda. Svi oni od malih nogu treniraju i klub vidi potencijal i daje im šansu. Možemo reći da je to odličan put jednoga kluba, koji je poznat u stvaranju dobrih igrača.

Tvoje obrane nisu ostale neprimjećene ni izbornicima Hrvatske izabrane vrste?

-Velika čast i zadovoljstvo je biti primjećen i odabran među odabrane od strane Hrvatskih izbornika. Prošla sezona u kategoriji mlađih kadeta, a evo sada i kao kadet.

Mandić se okitio i prvim zlatom s reprezentacijom.

-Moj najveći uspjeh sa reprezentacijom je osvajanje zlatne medalje na EYOF u Baku-u gdje smo u finalu savladali Njemačku i po prvi put osvojili zlato za Hrvatsku.

Matej Mandić,HRK Izviđač

Zlato s Europskog olimpijskog festivala mladih

Iako je skromna razmišljanja i čvrsto na zemlji, smatramo kako je ovaj mladić nasljednik Mirka Alilovića i Marin Šege, dva vrhunska vratara koji su u mladosti također branili vrata popularnih "Skauta".

-Bože zdravlja, pa kako bude. Ne volim puno razmišljati o budućnosti. Bilo bi lijepo nastaviti stopama Alilovića i Šege, vratara kojima se divim još od malih nogu, pratim njihov rad i igru te ih uistinu cijenim. Srce uvijek zaigra kada čuješ bilo čije ime, a poteklo je iz Izviđača.

Iz Izviđača ti se sigurno nikud ne žuri, no kakve su želje za neku vratarsku budućnost?

-Nigdje mi se još ne žuri. Želja mi je završiti srednju školu, trenirati i igrati. Želim što više i bolje napredovati, te steći određena golmanska iskustva, pa dalje kako bude. Vjerujem uz trud i rad da će se sve posložiti, pa možda jednoga dana stanem i na neku drugu vratnicu, zaključio je u razgovoru za Hercegovina.info Matej Mandić.