"Nevidljivi Balić zbog nervoznog ispada nagrađen zvižducima s tribina"

Ivano Balić, zagreb co, rukomet, pakleni, rukomet, Ivano Balić, Ivano Balić, Svjetsko prvenstvo, Ivano Balić, tomislav madžar, rukomet, Hrvatska, Slovenija, pakleni, rukomet, rukomet, rukomet Hrvatska, Europsko prvenstvo, Ivano Balić, Hrvatska, Slavko Goluža, Ivano Balić, otac, beba, Ivano Balić, rukomet, Ivano Balić, rukomet, Slavko Goluža, rukometni Mozzart, Ivano Balić, rukomet, karijera, Ivano Balić, prometna nesreća
Hrvatska je porazom od Švedske 29:25 ispala iz utrke za medalje i pokušat će izboriti nastup na Olimpijskim igrama za što je potreban plasman od petog do sedmog mjesta.

"Goluža je previše vremena trošio na prepucavanja s igračima i sucima"

"Iako su bili jedni od glavnih favorita za naslov, Hrvati nisu pokazali svoju prepoznatljivu igru, a izbornik Goluža na klupi je više vremena trošio na druge stvari poput prepucavanja s igračima i dvojicom sudaca. Vodstvo Švedske bilo je samo jednom ugroženo pred kraj drugog poluvremena kada su imali igrača manje", piše danski Fyens.dk.

"Uspavani su bili protiv Rumunjske i Alžira, a sa Srbijom remizirali. Svjetski viceprvaci nisu pokazali gotovo nikakav pozitivan signal na ovom turniru", piše francuski Le Figaro.

Baliću trebalo 15 minuta na klupi da se smiri

"Proglašen je najboljim rukometašem svijeta, ali u utakmici sa Švedskom bio je nevidljiv", piše švedski portal Kvp.expressen.se o Ivanu Baliću. "Balić je imao ispad na klupi kada je izlazio iz igre, bacio je traku s glave urlajući na Buntića zbog jednog pogrešnog dodavanja. Trebalo mu je 15 minuta da se smiri na klupi, a kad se vratio u igru, dočekan je zvižducima švedskih navijača", navodi isti izvor.

Šveđani veliku pažnju pridodaju Balićevom ispadu, a izbornik i igrači, pišu tamošnji mediji, priznali su kako su njegovo mentalno stanje iskoristili izludivši ga grubom igrom kako bi ga izbacili iz igre. I danski Sportenkort.dk piše kako se Balić povukao iz igre na dulje vrijeme što je u kaotičnoj utakmici možda bilo presudno.

Domaća publika ushićena je pobjedom te zaziva 1990. godinu kada su osvojili zlato. Herojem utakmice proglasili su Dalibora Dodera, igrača srpskog porijekla, koji je "prevario hrvatsku obranu nekoliko puta i pružio publici jako lijepe pogotke", a uspio je "zasjeniti hrvatsku zvijezdu Ivana Balića".

izvor: index.hr