VIDEO  NEMILE SCENE U GRAČANICI Tučnjava na parketu, rukometaši Izviđača vrijeđani i ispraćeni povicima 'cigani', 'cigani'

Gračanica Izviđač
Sportsport

Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog izborili su plasman na Final Four Kupa BiH. Ljubušaci su sinoć poraženi u Gračanica s 22:15, ali su zahvaljujući pobjedi na domaćem terenu s 29:21 prošli dalje.

Utakmicu u Gračanici obilježio je incident u samoj završnici povodom kojega su se oglasili iz Izviđača.

Sadržaj se učitava...

Njihovu objavu sa službene stranice prenosimo u cijelosti bez uredničkih intervencija:

"Iako je večeras sve bilo protiv nas, pokazali smo karakter i nismo se predavali i kada smo bili u bezizlaznoj situaciji, uspjeli smo. To nam daje nadu da ovi momci imaju budućnost.

57. minuta i 28. sekunda utakmice, rezultat je 20:14, imamo dva igrača na terenu i sedmerac je za Gračanicu. Svi bi potonuli, ali naša mladost, pod strašnim pritiskom s tribina i s terena odolijeva. Protivnički rukometaš šutira sa sedam metara, ali na vratima se raskrilio Matej Mandić, golobradi mladić, velikog srca, reakcijom pantera brani sedmerac i drži nas u životu.

U napadu 5:2, Milan „Mića“ Vukšić, pogađa i tu je priči bio kraj. Prije toga ostali smo i bez Stjepana Jozinovića, kojeg je, dotrčavši sa svoje klupe, direktom u glavu nokautirao iskusni Adnan Tufekčić. Suci iznalaze solomonsko rješenje, crveni i plavi karton za Tufekčića, ali i za Miloša Kosa, koji je samo odgurnuo Vladmira Tomića, kada je pokušao zaštiti svog suigrača. Još jedan podatak moramo istaći, naša ekipa je imala 11 isključenja, protiv nje je svirano 9 sedmeraca, dok su na drugoj strani dosuđena dva sedmerca i 4 isključenja.

I pored svega toga smo izdržali i da još bude problematičnije nagrađeni smo skandiranjem „cigani“, „cigani“. Ali, eto i to je sastavni dio sporta u našoj državi. Vjerujem, kad se smire strasti, neko će se sramiti zbog ovog svega. U zadnje vrijeme orkestrirano smo meta napada u Gračanici. Prošli put smo dočekani s nekorektnim transparentima, ostali smo hladni, a i na večerašnje uvrede, koje nismo ničim zaslužili. Stalno se u nama traži problem ,umjesto da se malo pogleda na svoje greške i propuste.

Nadamo se da će ovome jednom doći kraj.

Na kraju, čestitke svim našim rukometašima na hrabrosti, mada je bili puno pogrešaka u igri, što ne skrivamo i što je za razumjeti.

Ali, ipak, ovo moramo što prije zaboraviti i okrenuti se radu, a i slijedećim utakmicama i izazovima, kao i uvijek do sada, stoji u objavi na službenoj stranici HRK Izviđač.