NEMAR U RS BIH Izviđač primoran otkazati Kup utakmicu sa Gračanicom

Rukometni klub Izviđač
Facebook

Povodom novonastale situacije u RS BiH, a u vezi s odigravanjem prve četvrtfinalne utakmice KUP-a BiH za sezonu 2019/2020, RK Izviđač Central osiguranje poslao službeni dopis RS BiH.

lako smo zakazali igranje prve četvrtfinalne utakmice Kup-a BiH za rukometaše, protiv momčadi RK Gračanica, za subotu, 03.02.2020.godine, s početkom u 18:30 sati, moramo vas obavijestiti da istu nećemo moći odigrati u zakazanom terminu, ako sva povjerenstva komisije RS BiH ne obave sve potrebite radnje, prema važećim aktima RS BiH, kako bi se sva natjecanja u Organizaciji RS BiH mogla održati u predvidenom terminu i kako bismo imali iste uvjete za nastavak natjecanja.

Sukladno navedenom, naš Klub biti te prinuđen otkazati igranje navedene utakmice u zakazanom terminu, ako sutra, 07.02.2020. godine do 16:00 sati, naš Klub a i svi ostali se ne obavijeste da su sva povjerenstva - komisije RS BiH obavile svoj dio posla i omogućile regularnost nastavka natjecanja, koji su dužne napraviti prema važećim aktima RS BiH

Obrazloženje:

1. Dana 05.02.2020 godine Registracijska komisije RS BiH je trebala održati sastanak u svezi registracije igrača, trenera i službenih osoba klubova, ali iz samo njima znanih razloga sastanak nije održan, što znači, da sukladno normativnim aktima RS BiH, nisu obavljene registracije igrača, trenera i službenih osoba, te nastavak natjecanja nije moguć.

Naš Klub je poslao potrebitu dokumentaciju za registraciju tri naša nova člana (trenera i dva igrača). Medutim, zbog ne zasjedanja (nerada) navedene komisije, naši članovi nisu registrirani, tako da im je onemogućen nastup u navedenoj utakmici. te, nažalost, Klub te biti primoran otkazati igranje navedene utakmice Kup-a u zakazanom terminu.

2. Dana 13.12.2019. godine, od strane EHF, potvrđeno je da naš igrač Nikola Primorac (netko ga je stavio na popis nepravilno registriranih rukometata te suspendirao iz samo njemu znanih razloga) ima urednu dokumentaciju i pravo nastupa (u privitku potvrda od Claudije Brant!) za naš Klub. Do danas, više od mjesec i pol dana, članovi Disciplinske komisije RS BiH nisu ukinuli suspenziju našem rukometašu. Znaši, naš je igrač bio prinuđen pauzirati zbog nečije samovolje i nerada za koji nitko izgleda neće snositi odgovornost.

Iskreno se nadamo, da tijela Saveza neće biti samo ažurna u kažnjavanju klubova već isto tako će biti ažurna i u obavljanju ostalog dijela posla koji im je povjeren, stoji u priopćenju RK Izviđač Ljubuški.