Navijač iz Mostara: Kada se dvoranom u Splitu prolomilo Moja Hercegovina naježio sam kao nikada u životu

HMRK Zrinjski, Split, rukomet, navijačka priča, Split, Marino Marić, Igor Karačić
Odgovor je nikako, jer ono što sam doživio u Splitu pamtit ću do kraja života. U nogama imam puno utakmica i gostovanja. Pratio sam nogometnu reprezentaciju Hrvatske svuda po Europi, ali nikada nisam doživio navijačku euforiju kao na rukometnom prvenstvu u Splitu.

Na sve načine htio sam ići na otvaranje prvenstva protiv Srbije, ali nisam mogao doći do ulaznica. Gledao sam tu utakmicu preko tv ekrena i cijelo vrijeme sam grizao nokte zbog nervoze. Uh, što bih dao da sam tada bio među onih 12.000 sretnika.

Karte za Švedsku sam nabavio i ništa me nije moglo spriječiiti da odem na tu utakmicu. Teško je sada riječima opisati atmosferu koja je vladala prvo na ulicama Splita, a zatim i u Spaladium Areni. Ono što sam primjetio na ulicama Splita jeste veliki broj navijača iz Hercegovine. Na splitskoj rivi mogle su se vidjeti zastave iz Mostara, Ljubuškog, Širokog Brijega, Posušja, Gruda. Hercegovina se preselila u Split i  imao sam osjećaj da sam negdje u Hercegovini, premda je na ulicama bilo navijača iz svih dijelova Hrvatske, a tu su bili i navijači iz dijaspore.

Što se bližilo vrijeme početka utakmice atmosfera je rasla. Svi putevi vodili su ka Spaladium Areni. Na platou ispred dvorane navijačka pjesme, euforija je bila na vrhuncu. Bio sam uvjeren da će dvorana biti puna, i da će naši momci još jednom slaviti. Ušli smo u dvoranu bez problema i našli se u grotlu Arene. Arena je grmila pružajući potporu Kaubojima. Sve je na nogama, a u moru kockastih dresova i šalova na nekoliko mjesta vidim dresove i šalove Zrinjskog. 

Vrhunac svega je kada je dvorana zapjevala Moja Hercegovina. Svih 12.000 navijača ko jedan iz sveg glasa pjevaju:  Kamen krš i maslina, vino ganga Neretva, sve to ima zemlja ta Moja Hercegovina.

Naježio sam se kao nikada u životu, vjerujte još je ježim kada ovo pišem.  Kauboji su gubili navijači nisu posustajali.  I kada je završila utakmica ispratili smo pjesmom naše rukometaše. Neprocjenjiv događaj koji ću pamtiti cijeli život. Nadam se da će Kauboji imati istu potporu u Zagrebu, i da će osvojiti medalju. Tu medalju su i to zlatnu već sada zaslužili navijači Hrvatske.

HERCEGOVINA.info