"Napad na Hrvate u Novom Sadu osveta je za skandiranje Vukovaru u Srbiji"

Srpski mediji pišu kako je napad na hrvatske navijače nakon utakmice protiv Francuske u Novom Sadu bio pomno planiran. Povod je bio, piše zurnal.rs, hrvatsko skandiranje gradu heroju u novosadskoj dvorani SPENS. Hrvatski navijači u nekoliko su navrata na utakmici protiv Francuske skandirali "Vukovar, Vukovar".

U kukavičkom napadu iz zasjede nakon utakmice sudjelovalo je 50-ak huligana i kolona srpskih automobila koja je stigla hrvatsku kolonu po odlasku s utakmice. Srpski huligani postavili su dvije zasjede. U napadu je lakše ozlijeđeno dvoje Hrvata. Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je da je uhićeno devetero srpskih navijača te da policija radi na identifikaciji ostalih huligana koji su sudjelovali u napadu.

Osim navijača stradali su i automobili s hrvatskim registarskim oznakama. Uništeno ih je preko 20 uz jedan poptuno zapaljen kombi. Ispred hotela u Novom Sadu izbušene su gume na dva novinarska automobila. Hrvatski navijač iz Osijeka za Kurir je opisao napad:

- Pojavili su se iznenada, iz šume. Jedan od njih sjekirom je razbio staklo na našem autu, a zatim i prozor. Dobio sam i po vratu, ali nisam ozlijeđen - rekao je Antonije Buljak iz Osijeka.

Hrvatska danas (srijeda) igra protiv Mađarske, a Srbija je od jutra rasporedila dodatne snage u Novom Sadu kako bi spriječili daljnje incidente. Izborili smo polufinale i igrat ćemo u petak u Beogradu. A tamo se očekuje novi val hrvatskih navijača.

24sata.hr