Nakon odličnog starta u regionalnoj ligi za Hercegovina.info govori trenerica HŽRK Grude Zlata Zubac

zlata zubac, HZRK Grude, rukomet, regionalna liga

Iza rukometašica HŽRK Grude dvije su utakmice druge grupe WRHL Ženske regionalne lige. Slavile su igračice Zlate Zubac protiv ekipa Zaječara 1949 i Rudara iz Pljevlja u prva dva kola, te su sa četiri boda prve na tablici. Valja istaknuti kako se u grupi još nalazi i ekipa Kumanovo.

Trenerica Gruđanki zadovoljna je onim što su njezine cure pružile na terenu.

-Turnir koji je iza nas rezultatski je prošao odlično ne samo jer smo slavili u obje utakmice, nego što smo odigrali odlično, motivirano i jako. Nastup u ovoj ligi za nas je jedan novi izazov ali i nepoznanica da vidimo koliko možemo jer igramo prvi put. U svakom slučaju ove utakmice nam puno znače jer su po kvaliteti dimenzija više od naše lige, kaže za Hercegovina.info Zlata Zubac.

Debitirale su dvije nove igračice, dvije Nikoline (Vukčević i Knežević) koliko ste zadovoljni s pojačanjima za novu sezonu?

-Dvije Nikoline su se odlično uklopile i dobili smo dvije vrlo kvalitetne igračice koje su podigle i igru svih ostalih igračica kluba.

Suradnja s Budućnosti sigurno je odlična za HŽRK Grude?

-Da, suradnja sa Budućnosti traje evo već dvije godine i puno nam znači u svakom pogledu jer je to klub iz samog vrha ženskog rukometa i čast nam je surađivati i učiti od njih.

Kako je uopće došlo do organizacije regionalne lige?

-Iz suradnje sa Budućnosti i Podravkom evo ove godine odlučili smo igrati regionalnu ligu kao predstavnik BiH, a u kojoj se natječu najbolji klubovi iz zemalja u okruženju i koja je podijeljena u dvije grupe i igrala se i prethodnih godina.

Da se vratimo malo na domaće natjecanje. Što možemo očekivati od vaših cura u novoj sezoni?

-Mi ove godine igramo dvije lige, nadamo se da to neće biti previše i da ćemo u našoj ligi nastaviti kao i prethodnih godina i pružati najviše što možemo. U svakom slučaju naša je obaveza da branimo osvojene titule, a hoćemo li u tome i ove godine biti uspješne pokazati će vrijeme koje je ispred nas, kazala je za Hercegovina.info Zlata Zubac.