Mirko Herceg: Izviđač je glavni favorit za domaći naslov

...zemlju u međunarodnim natjecanjima. O sezoni koja je na zalazu razgovarali smo Mirkom, te evo što on kaže:

Kako si zadovoljan svojim igrama, ali i igrama Izviđača ove godine?

Mislim kad se sve sagleda da mogu biti zadovoljan svojom igrom u ovoj polusezoni, bilo je tu dosta oscilacija obzirom da sam većinu vremena igrao na desnom vanjskom što je inace pozicija ''ljevaka'',ali u konačnici sam zadovoljan. Što se Izviđača u cijelosti tiče, izvukli smo polusezonu sa otprilike desetak igrača i odigrali dosta jako dobrih utakmica bez obzira što rezultat drugačije govori. Ionako, SEHA liga nam sluzi kao priprema za domaće prvenstvo koje igramo krajem sezone. Veliki uspjeh nam je i prolaz u osminu finala Challenge kupa.

Da li je Izviđač mogao više u Seha ligi?

Kao što sam već rekao, prikazali smo jako dobre igre u ovom dijelu polusezone i naravno da ostaje žal za pojedinim utakmicama koje smo mogli riješiti u svoju korist i tu možda ostaje osjećaj da smo mogli više. Ali pred nama je i drugi dio prvenstva.

Lani si nastupao za Zrinjski, pa možeš li napraviti malu usporedbu između dva kluba za koja si igrao?

To su dva različita rukometna svijeta. Ipak Izviđač ima dužu tradiciju igranja jakih utakmica, i organiziraniji je klub općenito, barem iz moje perspektive. Lani smo napravili dobar rezultat sa Zrinjskim osvojivši na kraju 5. mjesto, a od nas se očekivala borba za ostanak u ligi. Izviđač igra Seha ligu koja je neusporediva sa domaćom BiH ligom. ipak su tu klubovi poput Vardara, Metalurga, Zagreba, koje si mogao vidjeti samo na tv-u, a danas igraš protiv njih.

Što očekuješ u drugom dijelu sezone, i tko je po tebi glavni favorit za domaći naslov?

Drugi dio sezone je zanimljiviji jer se događaju raspleti u svim ligama. Konkretno, od Izviđača očekujem da ćemo prikazati još bolju igru nego do sad, i riješiti više utakmica u svoju korist, naročito u dijelu kada se rješava pitanje prvaka države. Po meni glavni favorit za domaći naslov je Izviđač.

Što Mirko radi u slobodno vrijeme, ako ga ikako ima naravno?

Malo je slobodnog vremena kada se nalazite između rukometnih i fakultetskih obveza, ali kad ga imam nastojim ga što bolje iskoristiti uz druženje za svojom obitelji, prijateljima i djevojkom.

Imaš li neki uzor u rukometnom svijetu?

Od uzora naveo bih Ivana Balića i Daniela Narcissa, jer mi se sviđa način njihove igre.

Nastupao si za mleđe selekcije Hrvatske reprezentacije, pa možeš li nam opisati te osjećaje i da li se nadaš pozivu u seniorski tim?

Da, nema ljepšeg osjećaja za sportaša nego igrati za reprezentaciju i predstavljati državu na nekom velikom natjecanju, to jednostavno morate doživjeti. A što se tiče poziva u seniore, tko zna, možda jednog dana. Na meni je da i dalje treniram i dajem sve od sebe.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

U skorijoj budućnosti dati sve od sebe da završim fakultet i probam uskladiti rukomet uz to, kasnije, Bože zdravlja pa što bude.

hercegovina.info