Mirko Alilović i Andrea Prusina najbolji su športaši Ljubuškog u 2012. godini

Najbolji sportski klub je HRK Izviđač MI Grupa, titula najboljeg športaša do 18 godina pripala je rukometašu Josipu Erešu, a najbolje športašice do 18 godina rukometašici Željani Stojak.

To su rezultati ovogodišnjeg, ukupno 16. izbora najuspješnijih ljubuških športaša, koji su proveli ljubuški novinari. Sudjelovala su ukupno šestorica novinara, a izbor je organizirao Ured društvenih djelatnosti općine Ljubuški. Biralo se kao i proteklih godina u tih pet kategorija. Opet se pokazalo da je, gledajući rezultate izbora, rukomet sport broj jedan u Ljubuškom. Dugogodišnja ljubuška tradicija, višegodišnji uspješni sportski hod HRK Izviđača koji je kao uvažena sportska ustanova prešao okvire BiH, rezultirali su takvim izborom. Mirko Alilović je svjetska rukometna veličina koja se posebno proslavila na vratima rukometne reprezentacije Hrvatske čije boje veoma uspješno brani i na ovom SP-u u Španjolskoj. Ovo mu je peti put da je izabran za najboljeg športaša svoga grada i općine.

Andrea Prusina trenutačno brani boje ŽRK Zrinjski iz Mostara, jesenskog prvaka Premijer lige rukometašica BiH, prvi je strijelac lige, a ovo je treći put daje ponijela titulu najbolje športašice Ljubuškog. Najbolji ovogodišnji športaš do 18 godina, Josip Ereš, juniorski je reprezentativac BiH i prvotimac Izviđača. Željana Stojak, najbolja športašica do 18 godina, vratarka je ŽRK Ljubuški Hum, standardno brani boje kluba i ovo je drugu godinu zaredom da je izabrana za najbolju ljubušku mladu športašicu. Priznanje HRK Izviđaču MI Grupi kao najboljem sportskom klubu Ljubuškog je ukupno četrnaesto dosad. Svečano proglašenje najboljih športaša obavit će se u sklopu obilježavanja Dana općine Ljubuški.

Ivan Kaleb | Večernji list