Mirko Alilović: Hercegovci su ti koji hrvatskom sportu daju višu dimenziju

Mirko Alilović, hrvatski rukometaši, Mirko Alilović, hrvatski rukometaši, Denis Buntić, Mirko Alilović, Mirko Alilović, pljačka, Mirko Alilović, Mirko Alilović, Mirko Alilović, Slavko Goluža, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, Mirko Alilović, pakleni, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, Mirko Alilović, rukomet, Europsko prvenstvo, Hrvatska, rukomet, Makedonija, katar, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, rukomet, željko babić, Mirko Alilović, Mirko Alilović, lino červar, Mirko Alilović
Iznenadilo je to i mene. Izgubili smo zadnje dvije utakmice, a ipak je Šterbik najbolji svjetski vratar, kazao nam je Alilović, koji je u Celje došao kako bi više trenirao. Svoj prelazak objašnjavao je time da se u Španjolskoj premalo trenira, a previše igra, te da on želi ispraviti svoje nedostatke. Trener Zvonimir Serdarušić za to mu se činio idealnim. Sada je točno onako kako je i očekivao, a trenira se i više nego je mislio. Sada previše treniram, a premalo igram, ispalio je Mirko kroz smijeh i objasnio.

Posljednjih godinu dana u Španjolskoj gotovo da i nisam trenirao. Samo se igra.

Ako je utakmica u devet sati navečer, taj dana nema treninga, a ovdje ako se igra i u šest popodne, ujutro imamo trening. Ovdje je totalno druga krajnost. Noka (Zvonimir Serdarušić, nap. a.) je na pripremama uistinu puno radio. Ni za kavu popit' nismo imali vremena, kazao je Mirko koji se dobro pripremio za Serdarušićev režim rada. Cijelo ljeto je trenirao u Ljubuškom kako bi spreman došao na pripreme, jer ipak je on novi, k tomu i stranac od kojega se puno više očekuje.

Nadam se daje trener zadovoljan s mojim igrama i treningom. Dobro napredujemo, a s Nokom je stvarno užitak raditi. Volim to što puno komunicira s igračima, na treningu se ponekad i zeza s nama, kazao je Alilović. Kada je dolazio u Ademar, prije pet godina, taj klub je napuštao Pero Metličić. Tada su se mimoišli, a sada su suigrači.

U Ciudad Realu dali su mu ugovor do kraja sezone, pa su potom rekli da može ići. Dosta su ga zeznuli. Celje je odavno imalo simpatije prema njemu i sada su uzeli to što im se ponudilo i doveli Metličića, pa smo na toj poziciji vrlo jako, kazao je Alilović. Kako su dolazila pojačanja tako su se i povećavale ambicije kluba, Metličićevim dolaskom porasle su jako visoko.

Euforija za Ligu prvaka

U gradu se već stvorila prava euforija. Na prvoj prijateljskoj utakmica mala dvorana je bila pretijesna. Bilo je više od tisuću ljudi. Navijači su već i previše euforični. Od nas se očekuje šetnja kroz prvenstvo i slovenski kup. Osvajanje domaćih trofeja nikoga neće zadovoljiti žele i dobar rezultat u Ligi prvaka, kazao je Alilović. Dobar rezultat za njih nije proći skupinu i igrati osminu finala. U početku se govorilo o četvrtfinalu, a sada kada smo se pojačali, navijači smatraju da možemo i do Pinal Poura, kazao je Alalilović i dodao: Možemo, ali se za to treba dosta stvari poklopiti. Neke im se već poklapaju. Odlične obrane Mirka Alilovića još samo mogu samo povećati ambicije navijača.

Hercegovci su ti koji hrvatskom sportu daju višu dimenziju

Najmanje vremena do sada sam proveo u Celju. Uvijek smo na putovanjima, kazao je Alilović, koji prati sva događanja u rukometu, ali i u sportu općenito. Naravno da mu nije promaknuo ni uspjeh rukometnih kadeta u Crnoj Gori. Opet Hercegovci, (smijeh) Ne može hrvatski sport bez nas. Mi smo ti koji mu dajemo dimenziju više da ne bude prosječan. Bljesnuo je Ljubušak Mirko Herceg. Tenisači Čilić i Dodig kuća pored kuće u Međugorju, igraju parove za hrvatsku Daviš Cup reprezentaciju, pa to je stvarno čudo, zaključio je Alilović.

Večernji List