Mirko Alilović: "Ako nastavimo ovako ne piše nam se dobro"

Mirko Alilović, hrvatski rukometaši, Mirko Alilović, hrvatski rukometaši, Denis Buntić, Mirko Alilović, Mirko Alilović, pljačka, Mirko Alilović, Mirko Alilović, Mirko Alilović, Slavko Goluža, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, Mirko Alilović, pakleni, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, Mirko Alilović, rukomet, Europsko prvenstvo, Hrvatska, rukomet, Makedonija, katar, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, rukomet, željko babić, Mirko Alilović, Mirko Alilović, lino červar, Mirko Alilović
Nakon susreta hrvatski igrači složili su se kako hrvatska obrana danas nije bila u najboljem izdanju te da je do Norveške treba popraviti. Slovenski izbornik zadovoljan je onime što je njegova momčad pokazala te je najavio kako će Slovenci svoju priliku za prolaz dalje tražiti protiv Islanda.

Odličan je u susretu sa Slovenijom ponovno bio hrvatski vratar Mirko Alilović koji nakon susreta, u razgovoru za HTV, nije znao objasniti što se Hrvatima dogodilo u prvim minutama, no zadovoljan je bio s nova dva osvojena boda: "Ako nastavimo ovako ne piše nam se dobro. Danas smo popustili u obrani, ne znam što nam se dogodilo u početku, bili smo prestatični. Potom smo se u prvom dijelu odlijepili na četiri gola prednosti što mislim da je bio presudan trenutak. Slovenci su nas stigli, no nisu imali snage za više. Na kraju smo dobili utakmicu, četiri boda su tu, imamo dan odmora nakon kojeg slijedi Norveška."

Ono što u susretu sa Slovencima nije najbolje funkcioniralo, dakle, obrana i šut izvana, jest ono za što se Alilović nada da će Hrvati popraviti do dvoboja s Norvežanima: "Danas nismo imali šut izvana, sve je prolazilo do krila i pivota. Međutim, pobijedili smo što je najbitnije. Sada slijedi Norveška koja ima drugačiji stil igre i za nju ćemo bolje posložiti obranu 6-0 koja će odgovarati njihovom napadu."

Dolenec: Alilović je donio Hrvatskoj pobjedu

Slovenski reprezentativac, Jure Dolenec, prokomentirao je kako je Alilović Hrvatskoj donio pobjedu, dok će Slovenija svoju priliku tražiti protiv Islanda: "U utakmicu smo ušli bez prevelikog pritiska, jer smo znali da će za nas biti ključna utakmica protiv Islanda. Odigrali smo jako dobro, nekoliko puta uspjeli smo se približiti u drugom poluvremenu, no u ključnim trenucima promašili smo nekoliko zicera, a Alilović je opet bio na nivou te donio Hrvatskoj pobjedu."

Zvonka Keliš, Simon Maljevac

Izvor:hrsport.net