Matej Ljubić nova je rukometna nada iz Hercegovine

Matej Lljubić, rukometna akademija čapljina, rukomet

Da je Hercegovina uvijek davala velika imena svjetskog i europskog rukometa svima je dobro poznato. Škole Izviđača, Zrinjskog, pa i Širokog mogu biti primjer u stvaranju mladih igrača brojnim klubovima. No, u posljednje vrijeme stvaranju mladih igrača posebno su posvćeni i u Rukometnoj Akademiji Čapljina.

Jedan od onih koji nam je zapeo za oko je i mladi Matej Ljubić, kružni napadač Čapljinskog kluba. Kažu u za Hercegovina.info u Čapljinskom klubu, kako je trenutno nezamjenjiv i da ima punu minutažu u svakoj utakmici.

Kaže nam Matej kako se rukometom počeo baviti već u drugom razredu osnovne škole, te kako je jako zadovoljan kako Rukometna Akademija Čapljina radi s mladim igračima.

-Za kratko vrijeme naš klub je izrastao u stabilan klub u 1LFBIH. Dobro se radi s mlađim uzrastima tako da čapljinski rukomet ima svijetlu budućnost. U seniorskoj momčadi  igraju svi domaći igrači i u svakoj prvenstvenoj utakmici svatko dobije određenu minutažu, kaže mladi Ljubić za Hercegovina.info.

Koliko možete biti zadovoljni ovosezonskim rezultatima?

-S obzirom da smo mlada ekipa rezultat nije toliko loš, a uvijek može bolje. Najavili smo borbu za vrh, za sada ide sve prema tom cilju.

Zadovoljan je Matej i svojom igrom.

-Zadovoljan sam i svojom igrom jer u svakoj utakmici pružam maksimum, te redovitim treninzima nastojim što više napredovati. Igram u oba smijera, što znači veću iscrpljenost,al meni to ne predstavlja problem.

Koji su ciljevi kluba u ovoj sezoni?

-Cilj nam je imati bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu, a kao što sam već rekao da napadnemo prvo mjesto koji vodi u Premijer ligu. Imamo jedan kiks koji nismo očekivali protiv RK Međugorja, ali sezona je duga, još se puno toga može promjeniti.

U subotu protiv neporaženog Goražda. Što možemo očekivati od tog susreta?

-Biti će tvrda i teška utakmica, ali uz domaću publiku smatram da im možemo nanijeti i prvi ovosezonski poraz. Ovom prilikom pozivam sve Čapljinke i Čapljince, ljubitelje rukometa, da nas podrže i budu nam vjetar u leđa ipak sve su to domaći momci iz Čapljine.

Poziv u reprezentaciju Matej bi shvatio kao jednu vrstu nagrade.

-Poziv za reprezentaciju za mene bi bila potvrda mukotrpno rada koji je uložen u rukomet. Naravno svakome pa i meni bila bi čast nastupati za reprezentaciju. Nadam se da izbornici prate nas mlade igrače.

Za kraj, što poručiti svim budućim rukometašima?

-Da bi se uspijelo, ne samo u rukometu nego i u svakom sportu, treba biti uporan te uz stručnu pomoć i treninge rezultati će doći, kazao je na kraju razgovora za Hercegovina.info ovaj mladi i talentirani rukometaš.