Marko Matić: Rukometaši će u Regionalnoj ligi biti uspješniji od košarkaša

Što kažu igrači?

Sumirajući s kraće distance proteklo prvenstvo kapetan Marko Matić ističe:

„U cjelini sezona je bila vrlo dobra, malo je nedostajalo da uzmemo kup, što bi bio šlag na tortu. Mislim da smo kao ekipa, puno napredovali, iskusniji smo i zreliji što bi nam trebao biti vjetar u leđa za iduću sezonu. Izborili smo i plasman u Regionalnu ligu koja kreće već u devetom mjesecu. Ni tu neće biti dvojbi, ciljevi Izviđača uvijek su visoki, biti na vrhu. Mislim da je to u sportu ispravan način razmišljanja.

Dakle, oko Regionalne lige nema dvojbi?

Nema dvojbi, odluka je donesena čeka se polovica mjeseca da vidimo ždrijeb. To uvjetuje i raniji početak priprema. Regionalna liga je nepoznanica, krenut će se 14 klubova od čega tri iz BiH. Postoje i najave o proširenju lige već nakon prve sezone na Sloveniju i Mađarsku, što znači da je u izgledu jedno jako natjecanje što će biti pravi izazov za igrače i klubove.

Što očekujete kao igrač?

Mislim da će Regionalna liga pružiti i meni i svakom igraču, više prilika, više izazova. Karijera odjednom dobiva novi smisao, igrate s klubovima iz pet, šest zemalja. Očekujem pune dvorane i dobar plasman Izviđača. U domaćem prvenstvu svakako želim naslov prvaka, te plasman u Ligu prvaka. Kažem i moji i ciljevi Izviđača uvijek su visoki.

Što mogu klubovi iz BiH u Regionalnoj ligi?


Bit će težak protivnik svima, posebice Izviđač.

Je li Zagreb ipak prejak za tu konkurenciju?

Vidjet ćemo. Osobno željno očekujem sudar sa Zagrebom, pa da vidimo kako stoje stvari na parketu. U našoj dvorani možemo svakog dobiti.

Očekujete dakle, da će rukometni klubovi iz BiH u Regionalnoj ligi biti uspješniji od košarkaških?

Svakako! Koliko pratim oni se samo bore za opstanak, rukometaši će sigurno ići prema vrhu, ne samo Izviđač, nego i Bosna, pa i Borac. Imamo tradiciju, igrače, očekujem bogatu sezonu, i rukomet atraktivan za gledatelje.
b Samo tri tjedna stanke

Kako smo doznali od kapetana Izviđača Marka Matića 'skauti' će trenirati sve do 25. lipnja, nakon čega nastupa trotjedna ljetna stanka, a okupljanje je već 18-og srpnja. Uz pripreme ekipe za naredno prvenstvo u Izviđaču će morati poraditi oko dvorane koja ima dosta manjkavosti za Regionalnu ligu, od neuvjetnosti za izvještavanje, parketa, pa do grijanja i prokišnjavanja krova.

Izvor: Večernji list