Marino Marić: Trudimo se biti pozitivni i vjerovati u sebe

Marino Marić, Marino Marić, rukomet, Marino Marić, prinova, sin, rođenje, Marino Marić, rukomet, Hrvatska zemlja, Marino Marić, Hrvatska zemlja, hrvatska rukometna reprezentacija, Marino Marić
... mu se odazvalo 2. siječnja i do polaska u Poljsku 13. siječnja će ova skupina kao glavne provjere imati dvije utakmice sa Slovenijom (8. i 9. siječnja) koju odnedavno s izborničke klupe predvodi trener Zagreba, Veselin Vujović.

U ovoj postavi je ponovno i Mostarac Marino Marić, danas pivot njemačkog Melsungena.

- Drago mi je da sam u ekipi. Cilj nam je što bolje se uigrati, poticati jedni druge i pokušati posložiti što bolji napad i obranu. Želimo se pokazati u što boljem svjetlu. Na prvenstvo idemo prepuni motiva, želimo napraviti nešto novo i željni smo dokazivanja, poručio je Marić koji se konačno nada i nešto većoj minutaži u A timu za koji je debitirao još 2009. godine.

Hrvatska je uvijek jedan od favorita turnira, ali iskustvo koje nose ovakve selekcije im svakako nalaže da u svojim razmišljanjima ne preskaču stepenice. Tako se u hrvatskom taboru zasad oprezno govori pretežito samo o uvodna tri protivnika iz skupine B. Hrvatska će biti glavni favorit u Katowicama gdje su im suparnici Bjelorusija (15.1.), Norveška (17.1.) i Island (19.1.).

- Skupina je neugodna. Imamo Bjelorusiju koju ne smijemo podcijeniti, ali moramo pobijediti. Zatim slijede Island i Norveška, dvije vrlo neugodne ekipe s drukčijim stilom rukometa. Moramo se dobro taktički pripremiti za njih i pokušati prenijeti četiri boda jer kasnije idemo na Poljake i Francuze. Treba biti pozitivan i vjerovati u sebe, dati sve od sebe i pripremiti se na sve. Vidjet ćemo što će ispasti, zaključio je Marić.

U dosadašnjih jedanaest nastupa na europskim prvenstvima Hrvatska je osvojila dvije srebrne medalje (Norveška 2008. i Austrija 2010.), dvije bronce (Portugal 1994. i Srbija 2012.), a još triput je poražena u polufinalu te potom u borbi za 3. mjesto. Na posljednjem EP-u, prije dvije godine u Danskoj, Hrvatska je završila na 4. mjestu, porazom od Španjolske (29:28) u borbi za broncu. Er.B.

Odabranih 20

Na drugu fazu priprema su se odazvali sljedeći igrači: Mirko Alilović (Veszprem),

Ivan Stevanović (Zagreb), Filip Ivić (Zagreb), Manuel Štrlek (Kielce), Antonio Kovačević (Zagreb), Ivan Čupić (Kielce), Zlatko Horvat (Zagreb), Ilija Brozović (Hamburg), Krešimir Kozina (Flensburg), Marino Marić (Melsungen), Marko Kopljar (Barcelona), Mario Vuglač (Lekhwiya), Domagoj Duvnjak (Kiel), Igor Karačić (Vardar), Luka Cindrić (Vardar), Domagoj Pavlović (Zagreb), Marko Mamić (Dunkerque), Ivan Slišković (Veszprem), Jakov Gojun (Füchse), Luka Šebetić (Zagreb).

Dnevni list