Marino Marić: Sport je jedina pozitivna stvar u Mostaru

Marino je dobio par slobodnih dana i iskoristio ih da bude uz svoje bivše suigrače, a mi smo iskoristili moment te nakon utakmice porazgovarali sa našim uspješnim sugrađaninom. Prvo pitanje se odnosilo naravno na utakmicu sa Gradačcom i poraz Zrinjskog.

"Nažalost Zrinjski nije uspio jer je momčad bila pod velikim pritiskom. Sve to su većinom mladi igrači i ušli su u utakmicu igrom gol za gol i vidite krajnji rezultat. Moja zamjerka je smo ta što mislim da smo trebali biti puno više trkački raspoloženi i u tom slučaju sam uvjeren da bi pobijedili  sa nekoliko golova razlike. Ovo nam je škola da se mora raditi na toj brzini, i zahvaljujući tome naravno pobjeđivati".

Koliko su povrede uticale na ovaj poraz?

"Čuo sam da se sinoć povrijedio   Unčanin, i tu također treba tražiti razloge porazu. Posljednji trening uoči utakmice i takva povreda važnog igrača sasvim su sigurno unijeli dodatnu nervozu među naše mlade igrače. Ali sve je to dio sporta, povrede su sastavni dio života i to je ono što ne možete lako spriječiti.  Ipak nakon svega svima nam može biti žao, i vjerujte da sam ja večeras najtužniji u ovoj dvorani i silno mi je žao što ovi naši mladići nisu uspjeli opstati u ligi".

Kako dalje?

"Stvarno ne znam što će se dalje događati, jednostavno sam razočaran večeras i treba sačekati da se emocije nakon svega ovoga smire".

Kakav je tvoj današnji status u Zagrebu?

"U klub je došao novi trener, puno radimo i pripremamo se i nadam se napredujemo.  Mislim da u klubu sada više vjeruju mlađim igračima i nadam se da ću sada imati puno veću minutažu nego li sam je imao prošle sezone. Ja sam osobno zadovoljan sobom, može biti i bolje, ali za početak sam doista zadovoljan".

Kakva je situacija sa reprezentacijom Hrvatske?

"Pozvan sam sada na pripreme seniorske reprezentacije i to jedan veliki plus za mene. Grišću do kraja da se nametnem izborniku reprezentacije. Sada igramo dvije prijateljske utakmice u Poljskoj, a na mjestu pivota smo pozvani Musa i ja, te se nadam da će se to dobro završiti. Na ljeto imamo Europsko prvenstvo i tu se nadam nekoj od medalja".

Za kraj poruka tvojim sugrađanima i navijačima Zrinjskog?

"Veliki pozdrav svim mojim mostarcima i navijačima Zrinjskog od srca. Uvijek bilo gdje da se nalazim sam uz Zrinjski, pratim sve rezultate i navijam za sve naše klubove. Znam da su mladi ljudi razočarani stanjem u gradu, ali se nadam da će koliko toliko ostati uz sport i Zrinjski. Sport je jedina pozitivna stvar u ovom gradu  i koja koliko toliko drži ljude na nekom nivou. Poručio bih navijačima da budu uz svoj klub i samo tako će naši klubovi biti europski bilo da se radi o nogometu, rukometu ili košarci".

zrinjski.info