Marino Marić se priključio reprezentaciji Hrvatske

Marino Marić, Marino Marić, pakleni, rukomet
Marićev dolazak izazvao je iznenađenje baš kao dijelom i njegov izostanak s Golužinog popisa putnika. Izbornik očigledno ima neke skrivene taktičke planove, iako Marića nije prijavio na popisu igrača za drugi krug, piše index. Papir je izbornik predao na sastanku Tehničke komisije u 16 sati, a popis igrača isti je kao u prvom krugu. Goluža očekuje da ćemo u Srbiji ostati duže od drugog kruga...

Mladi pivot, koji odlično funkcionira s Ivanom Balićem, u Novi Sad za sada je stigao kao podrška. No, dobro je da Goluža može kombinirati i koristiti širinu koja mu je na Euru jedno od glavnih oružja.

"Stiglo smo u Novi Sad i očekivano dočekala nas je puno veća gužva. Smještaj nije ni blizu onome u Vršcu, puno je više ljudi, više nismo sami u hotelu. Treba se što prije naviknuti na ambijent. Večeras ćemo isprobati isprobati dvoranu", kaže izbornik.

Marić? Zašto ste ga pozvali?

"Za "ne daj Bože". U završnici ga uvijek možemo uvrstiti, ne samo njega nego bilo koga s popisa od 28 igrača"

Španjolci nas čekaju u prvoj utakmici drugog kruga. Poslastica je na rasporedu u 20:10.

"Očekujem tešku utakmicu, ovu i svaku sljedeću. Ono što je bilo prije par mjeseci u kvalifikacijama gdje smo igrali sa Španjolskom treba zaboraviti. Dobra analiza i maksimalan ulazak u utakmicu, to je sada ključ. Respektiramo, ali se ne bojimo", odlučan je Goluža koji u analizi Španjolaca ističe njihovu prepoznatljivu igru.

"Znamo da nema Šterbika, ali tu su jaki vratari, možda i najjači na svijetu. Jaki su u sredini, ali poznajemo njihov sustav, uvijek je isti. isprobali su malo i 6:0 obranu, ali ne izgleda najbolje jer godinama to ni ne igraju to. Treba biti oprezan. Najjača njihova obrana je 5:1, ali nikad ne znaš. Mi moramo imati odgovor na sve, vidjet ćemo kakva će biti izvedba. Želimo se baciti na glavu, boriti se za svaku loptu i cijeniti je više nego do sada. Ne bojim se u tom slučaju", dodao je izbornik.

Raspored hrvatske reprezentacije u drugom krugu:

22. siječnja: Španjolska - Hrvatska

24. siječnja Francuska - Hrvatska

25. siječnja Mađarska - Hrvatska