FOTO  Marino Marić: Osjećam se predivno u Hercegovini

Oko 3000 nazočnih uživalo je u majstorijama rukometaša oba tima. Za sve vrijeme borvaka u Ljubuškom rukometaši Zagreba bili su obasuti pažnjom, a brojni obožavatelji tražili su zajedničko slikanje i autograme. Jedan od najtraženijih bio je Marino Marić, nekadašnji igrač Zrinjskog, a danas jedan od stupova RK Zagreb.

Osjećam se predivno jer sam nakon pola godine u Hercegovini, i nemam riječi da opišem taj sjajan osjećaj. Malo sam kao i svi moji suigrači preumoran od puno odigranih utakmica u kratko vrijeme. Imali smo mini turneju od tri utakmice u par dana, te smo zaista opterećeni umorom. Ne možemo više ni disati ni gledati na oči, ali čim sam tu u Hercegovoni sve se zaboravi.

Prvo poluvrijeme Vas je Izviđač iznenadio odličnom igrom?

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo loše po nas. Već sam rekao ušli smo u utakmicu umorni, naišli smo na raspoložene domaće igrače koji su odigrali sjajno poluvrijeme i imali veliku prednost od 5-6 golova razlike. Šta reći nego da smo se propisno namučili.

Drugo poluvrijeme, druga priča?

U drugom dijelu smo se sabrali, odigrali smo izvrsno nekoliko kontri. Uslijedio je preokret, te smo na kraju ipak teško, ali zasluženo pobijedili. Morali smo se namučiti, ali danas svi igraju rukomet i favorit na papiru ništa ne znači. Pobjedimo Barcelonu, mučimo se sa Ljubuškim i to jasno govori da se ne smijete nigdje opustiti.

U Hercegovini se evo igra dobar rukomet, što ekipa Izviđača već godinama dokazuje?

Tako je, vidite da je danas u Ljubuškom rukometni blagdan. Atmosfera je preivna, volio bi da su svuda dvorane ovako pune, da sport bude sport bez ružnih scena i ekscesa. Zbog punih dvorana se i igra rukomet, i to je ono što nam svima treba.

Na zadnjem popisu reprezentativaca nema tvog imena. Koji su razlozi?

Ovo je popis sa kvalifikacijski ciklus od tri utakmice, i izbornik je odlučio tako kako jeste i ja prihvatam tu njegovu odluku. Ja nastavljam dalje raditi i trenirati i boriti se za svoje mjesto.

Pratiš li utakmice svog bivšeg kluba Zrinjskog?

Naravno na pratim koliko mi to obaveze dopuštaju. U zadnje su vrijeme malo popustili sa rezultatima. U prvom dijelu je to bilo odlično i volio bih da su ušli u doigravanje, ali sa obzirom na uvjete u kojima Zrinjski egzistira to je veoma teško. Uglavnom momci rade dosta dobro.

Cilj je bio opstati u društvu najboljih, pa su dobri rezultati sve iznenadili?

Tako je, momci su dali sve od sebe i najvažnije je da su stabilan prvoligaš, te da su tu u društvu najboljih.

hercegovina.info