Marino Marić: Mi i Francuzi smo favoriti

Francuska je pred svojim navijačima u Parizu ostvarila minimalnu pobjedu 28:27. Prije te utakmice Hrvatska je u Parizu svladala Južnu Koreju 27:24.

''Zadovoljan sam nakon utakmice jer smo stigli u Pariz nakon samo nekoliko treninga u kompletnom sastavu, a igrali smo ravnopravno sa svjetskim prvacima. Ipak, ima još stvari na kojima moramo puno raditi, posebno na igri u odlučujućim trenucima. Također moramo raditi na koncentraciji, kako u obrani, tako i u napadu'', izjavio je hrvatski izbornik Slavko Goluža.

Hrvatska će u prvom krugu natjecanja igrati u C skupini u kojoj su još Danska, Srbija, Rumunjska, Alžir i Australija.

Zbog problema sa ozljedom u Švedsku ne putuje pivot Renato Sulić. Umjesto njega Goluža je pozvao Mostarca Marina Marića.

''Sretan sam zbog poziva u reprezentaciju. Nadam se dobrom rezultatu i pobjedama u prvom krugu. Iako skupina nije lagana cilj nam je da prenesemo sve bodove u drugi krug. Najteže će biti utakmice protiv Danske i Srbije. Ipak mislim kako smo uz Francuze glavni favoriti, ali ima jakih ekipa i u samoj završnici će biti važno kakav dan imate'', rekao je Marino u razgovoru za RDV.

Opširnije poslušajte u AUDIO prilogu.