Marin Šego za hercegovina.info najavio rukometni Euro

Marin Šego
Ilustracija/hercegovina.info

Sutra započinje dugo očekivani rukometni Euro, prvi puta s 24 ekipe. Hrvatska rukometna reprezentacija prije svakog natjecanja slovi za jednu od reprezentacija koja će se boriti za sami vrh. 

Pripremali su se igrači Line Červara posljednjih dana u Poreču, a jedna od glavnih uzdanica "Maga iz Umaga" bit će jedan od najboljih svjetskih vratara, Marin Šego.

- Odradili smo pripreme u Poreču u dva navrata i smatram da možemo biti zadovoljni učinjenim.

Puno je pehova i problema s ozljedama, koliko će to utjecati na momčad?

- Nažalost bilo je dosta ozljeda, i mislim da to nije dobra stvar za nas. No, isto tako mislim da svi mi koji smo tu zdravi, šesnaest igrača koji idu za Austriju, dati će sve od sebe, da odigramo što bolje prvenstvo, kaže Marin Šego za hercegovina.info.

Skupina nije niti malo lagana, tri zahtjevna protivnika?

- Skupina sigurno nije lagana, iako ljudi čak misle da jeste. No, u rukometu danas stvarno nema laganih protivnika, posebno kada se igra jedno Europsko prvenstvo. Svaki protivnik je nezgodan i želi da se pokaže, posebno protiv reprezentacije kao što je Hrvatska, tako da sigurno neće biti lako.

Iako je nezahvalno prognozirati, koliko daleko može Hrvatska na ovom Euru. Hrvatskoj već neko vrijeme nedostaje uspjeh s velikog natjecanja naročito s Eura?

- Teško je prognozirati zato što ima jako puno dobrih reprezentacija i mora se jako puno stvari posložiti da bi jedna reprezentacija uspjela, ali ponavljam dat ćemo sve od sebe.

Tko su glavni favoriti za osvajanje prvenstva?

- Glavni favoriti su uvijek tih pet-šest reprezentacija; Danska, Francuska, Norveška, Hrvatska, Njemačka pa i Španjolska. To su reprezentacije koje su dobre i sigurno je kako će se boriti za prve pozicije, zaključio je Šego u javljanju za hercegovina.info.