Makarska: Rukometni kamp za vratare Galeb 2015.

muški rukomet, hrvatski rukometaši, Galeb 2015.
U sklopu tradicionalnog "Rukometnog kampa za vratare Galeb 2015.", njegovog jubilarnog petog izdanja, centralni događaj bit će humanitarna utakmica koja će se održati u nedjelju s početkom u 19.30 sati u Gradskoj dvorani u Makarskoj.

Lista je podugačka, tridesetak se rukometaša već prijavilo za nastup poput legendarnog Nijemca Stefana Kretzschmara i Hrvata Patrika Ćavara.

All-Star momčad s klupe će voditi donedavni izbornik Slavko Goluža, dok će momčad Zlatne godine predvoditi Mihovil Štimac, a svoj su nastup najavili osvajač Lige prvaka, španjolskog prvenstva i viceprvak svijeta Danijel Šarić, potom hrvatski reprezentativni tandem Mirko Alilović i Marin Šego, legendarni Mirko Bašić, a na parketu će biti brojna reprezentativna imena, braća Ivan i Igor Karačić, Mirza Džomba, Božidar Jović, Nikša Kaleb, Manuel Štrlek, Ivo Glavinić, Zlatko Horvat...

"Imamo zaista odličan odziv na ovo događanje, ne možemo još potvrditi sva imena, ali sam siguran da će zagolicati maštu svih ljubitelja rukometa. Jamčimo da će svi koji dođu u nedjelju zaista uživati u spektaklu", napominje Mario Čaljkušić.

Prihod od prodanih ulaznica ide udrugama Sunce iz Makarske (za osobe s poteškoćama u razvoju) i Most iz Splita (skrb o beskućnicima), ulaznice za ovaj događaj već se mogu po cijeni od 30 kuna kupiti u ovim Udrugama, a na dan utakmice na blagajni sportske dvorane u Makarskoj.

Uz to, za zabavu tijekom susreta pobrinut će se Vangel Likuševski i njegov tim, te diva hrvatske estrade Zorica Kondža.

"Rukometni kamp za vratare Galeb 2015." od 17. lipnja održavat će se u makarskoj Gradskoj dvorani, te u hotelu Alga u Tučepima. Ovaj put organizatori su dobili i značajan poticaj jer je pokroviteljstvo nad ovim događajem prihvatilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa .
Mladi vratari iz 23 zemlje imati će priliku raditi sa svjetskim imenima, ali i slušati desetak predavanja, te imati priliku učiti od ponajboljih vratara današnjice kao što su Mirko Alilović (hrvatska reprezentacija, Veszprem), Mirko Bašić, Danijel Šarić (Barcelona), Vladimir Vujović, Nikola Blažičko (Lubbecke), Dragan Jerković, Enid Tahirović, Marin Šego (Kielce), Vlatko Đonović (trener vratara Budućnosti i Crne Gore), Vanja Radić, Nebojša Grahovac (Francuska), Haris Poroboić (trener vratara Veszprem) i Karina Andersen (sportska psihologinja).