LJUBUŠKI PONOSAN Dao 14 igrača na Europsko prvenstvo

LJUBUŠKI PONOSAN Dao 14 igrača na Europsko prvenstvo
24sata.hr

Od Denisa Buntića do ovogodišnjih debitanata na velikom natjecanju Josipa Šarca i Mateja Hrstića, ljubuški Izviđač već desetljeće i pol ima svoje predstavnike u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji.

Ove godine prvi put na Euru je i Bosna i Hercegovina pa je popis igrača koji su u svojoj razvojnoj fazi nastupali za Izviđač uistinu velik. Čak 14 igrača ovoga kluba je na Europskom prvenstvu.

"Za Ljubuški je sigurno ponos i satisfakcija što ima toliko momaka koji su prošli ili stasali u našem klubu, jer Ljubuški ima kulturu rukometa u zadnjih 20 godina koja je okrenuta proizvodnji svojih kadrova i "svojih" igrača jer potencijal koji imaju naša djeca i tradicija koju imamo uz stručan rad pokazuje iz godine u godinu da smo na pravom putu i ovo je samo potvrda da vrijedi sav trud koji je uložen u RK Izviđač kroz godine", kazao je Toni Čolina, izbornik U-18 reprezentacije BiH i trener prve momčadi Izviđača, koji je u klubu dugo godina radio s mladima.

Od ovih 14 igrača koji su na prvenstvu Čolina je sudjelovao u razvoju njih čak trojice zbog čega je ponosan.

"Imao sam sreću učiti od starijih navedenih igrača, a s druge strane posvetiti se maksimalno i biti na raspolaganju mladim snagama koje dolaze u sustavu natjecanja za mlađe dobne skupine koji nije na razini na kojoj bi trebao biti u BiH", kazao je Čolina.

Izbornik BiH Bilal Šuman na Euro je poveo bivše Skaute braću Benjamina i Senjamina Burića, Mirsada Terzića, Nikolu Prcu, Josipa Perića, Dejana Malinovića, Ivana Karačića, Marina Vegara i Mirka Hercega, dok je Lino Červar među kauboje stavio izviđače Marina Šegu, Davida Mandića, Željka Musu, Josipa Šarca i Mateja Hrstića.

I Červar je u utakmicama SEHA lige gostovao u Ljubuškom, a nije skrivao divljenje uspjesima Rukometne akademije Izviđača koja je izbacila veliki broj igrača pa je zbog svoga rada zaslužila divljenje cijele regije, jer ovi igrači igraju u svim jačim europskim ligama.

"Morali smo alternativne načine tražiti kroz broj natjecanja i turnira za razvoj naših igrača uz svakodnevni stručni rad i posvećenost poslu koji radi svaki trener u školi rukometa ovo je plod svih zajedno, i klub i ljudi oko kluba kao i cijeli Ljubuški moraju biti ponosni", zaključio je Čolina.