Ljubuški: Navijačima Izviđača zabranjen unos hrvatske zastave u dvoranu

skauti, Ljubuški
U vremenu i stanju kakvom živimo u ovoj BiH, u vremenu kada se Hrvatskom narodu brani ime, identitet kao i nacionalno obilježje, u Ljubuškom se dogodilo ono čega smo se svi bojali!!!!
Naime, na utakmici HRK Izviđač - RK Sutjeska, nama domaćim navijačima na domaćem terenu nije dopušteno unijeti zastavu našeg naroda!!
Ne tako davno vidjeli smo kako navijači HŠK Zrinskog „ Ultrasi" bivaju isprebijani radi isticanja zastave hrvatskog naroda u Sarajevu, navijači HNK Širokog „ Škripari" bivaju kažnjeni sa 3.000 KM radi isticanja transparenta u čast Oluji kao i skandiranja hrvatskim generalima! Pitamo se u kakvom vremenu živimo i s kakvim ljudima, iako je bolje reći Judama, živimo??

Zar se u gradu u kojem se 98% stanovništva izjašnjava Hrvatima nesmije biti istaknuta hrvatska zastava?! Hrvatsku zastavu smo nosili i isticali na svim utakmicama, ne želeći nikoga isprovocirati, uostalom koga da isprovociramo sa HRVATSKOM zastavom u HRVATSKOM gradu? Navijačka skupina „SKAUTI" koja je poznata po primjerenom navijaju bez incidenata nemože vjerovati koju je odluku donijela uprava HRK Izviđača, gle čuda HRVATSKOG rukometnog kluba Izviđača!
Kad smo došli pred dvoranu, po uobiočajenom rasporedu idu se postaviti zastava i transparenti, u kojoj smo namjeri bili spriječeni!!!


Dobivamo odgovor da se ne smiju unijeti nikakve zastave! Otišli smo u upravu pitati što se događa, dobili smo odgovor da je donešena odluka da se zastave ne smiju unijeti u dvoranu!!! Na pitanje: Zar ni hrvatske zastave? dobivamo odgovor da je donešena takva odluka! Odlučili smo ostati ispred dvorane i ostati uz svoje zastave, zastave za koje su ginuli naši branitelji ne tako davno!!


Osuđujemo upravu koja je donijela takvu odluku, tražimo javnu ispriku i ostavku ljudi koji su odgovorni za ovaj čin, ako ništa iz moralnih razloga!
Na početku drugog poluvremena hrvatska zastava sa natpisom LJUBUŠKI prošvercana je u dvoranu, unio ju je jedan gopspodin, revoltiran odlukom da se zabrani unos zastva! Mi nismo htjeli švercati HRVATSKE zastave, iako smo mogli, nemamo šta švercati NAŠE zastave u NAŠEM gradu i NAŠOJ dvorani, zato smo ostali van!

Moramo spomenuti i policiju, koja naravno radi svoj posao, kao i svi, a koja nas je upozorila i rekla da prestanemo sa pjevanjem ispred dvorane nakon završetka utakmice radi remećenja javnog reda i mira, pa ih ovim putem želimo upozoriti da bi bilo dobro imati jednaka mjerila prema svima, pa tako i prema pojedinim kafićima, kad rade do 3:00h i teroriziraju okolno stanovništvo svojom glasnom glazbom, pitamo zar i to nije remećenje javnog reda i mira?!!!
Dok se uprava ne ispriča za svoj čin i ne ukine svoju sramotnu odluku, pozivamo cijelu općinu da odbiju poslušnost i pruže nama potporu u zahtjevanju da na našim tribinama bude naša, HRVATSKA zastava!

Ovo je sramota koju moraju osuditi sve Hrvatske institucije, ako ih uopće još ima?
Naš je barjak CRVEN BIJEL I PLAVI I DOK ON NE MOGNE U DVORANU NEĆEMO NI MI!
Zar je stvarni projekt ove regionalne lige rehabilitacija JUGOSLAVENSKE LIGE u kojoj su bile donošene ovakve odluke???
PONOSNO SRCE, VJERA U BOGA, BOG I HRVATI NIŠTA OSIM TOGA!

SKAUTI LJUBUŠKI