Ljubušanke pobjednice kadetskog prvenstva Herceg-Bosne

HŽRK Ljubuški, rukomet
Na turniru su nastupile ekipe HRK ''Kosača'' i HRK ''Katarina'' HŽRK ''Kiseljak'' , ŽRK ''Ljubuški'', HŽRK ''Grude Autoherc'' Grude i HŽRK ''Delminium'' Tomislavgrad.

Ovaj turnir ujedno je i kvalifikacijski turnir za državno prvenstvo, u kojem će snage odmjeriti dvije prvoplasirane ekipe sa juniorskih prvenstava lige Herceg - Bosne, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon dvodnevnog natjecanja najviše su pokazale igračice Ljubuškog koje su prvog dana natjecanja po skupinama pobijedili Kosaču i Delminium iz Tomislavgrada, dok su u današnjem polufinalnom susretu savladale ekipu Gruda.

U finalnom susretu sasvim zasluženo su se našle rukometašice Ljubuškog i Katarine iz Mostara, dok je prije toga ekipa Gruda savladala ekipo Kosače u borbi za treće mjesto.

Inače, sama finalna utakmica je bila neizvjesna u prvom dijelu, kada su rukometašice Katarine na početku utakmice vrlo brzo došli na tri zgoditka prednosti 5:2. Nakon toga ljubušanke su se brzo pribrale i serijom 5:0 došle u prednost od dva zgoditka razlike, koju su mostarke ponovno brzo anulirale i na odmor se otišlo rezultatom 9:8 za Katarinu.

U drugom poluvremenu sasvim druga slika, igrala je samo jedna ekipa, Ljubuški i u 37-oj minuti susreta semafor je pokazivao nevjerovatnik 16:9 za njih. Izvrsnu igru rukometašice Ljubuškog nastavljaju i dalje, ali strateg ljubušanki Tomislav Radić daje priliku mlađim igračicama s klupe i mostarke u posljednje tri minute susreta postižu svoje prve zgoditke u drugom poluvremenu za konačnih 18:12 za Ljubuški.

Kod rukometašica Ljubuškog posebno treba istaći sjajnu vratarku Lučiju Babić (1998) koja je sjajno na početku zamijenila prvu vratarku Šumelj i u drugom poluvremenu sačuvala mrežu netaknutu sedamnaest minuta.

HRK KATARINA - ŽRK LJUBUŠKI 12:18 (09:08)

Tomislavgrad, 13.02.2011. godine.

Dvorana "GŠD Tomislavgrad". Gledatelja 200.

Suci: Kolobarić i Drežnjak (Mostar).

Nadzornik: Spužević (Mostar)

HRK KATARINA: Antunović, Ćurić, Ančić 3, Pršlja 1, I.Soldo, Šimunović, Krešić 4, Bošković, Vico 1, Bebek, Krešo, Barić, Šagolj, Leko 3, Tomić, A.Soldo.

Trener: Tihomir Čale.

ŽRK LJUBUŠKI: Martina Šumelj, Babić, Nosić 3, Grbavac 5, Bilić, Mikulić, Kraljević 2, Boto 2, Perić 4, Matea Šumelj 1, Miličević 1, Ilić 4, Alpeza, Majić.

Trener: Tomislav Radić.

Sedmerci: Katarina 4/1, Ljubuški 3/3

Isključenja: Katarina 6, Ljubuški 0 minuta.

Mrlju na ovaj praznik rukometa prilikom izbora najboljih pojedinaca stavila je Zlata Zubac, trener HŽRK GrudE, koja je u dogovoru s svojim mostarskim kolegama nakon već obavljenog glasovanja krivotvorila glasački listić i tako omogućila ekipi HŽrK Grude da ima dvije nagrađene igračice, a Katarini jednu iako je Ljubuški osvojio prvenstvo Herceg Bosne za kadetkinje bez poraza nema niti jedne nagrađene igračice.

Da nije prozirno, bilo bi smiješno, ali nije ni čudno, kada se zna da je Zubčeva jedan od glavni krivaca raspada i nepostojanja ženske rukometne reprezentacije BiH u rukometu.


Konačan poredak:

1. ŽRK "Ljubuški" Ljubuški
2. HRK "Katarina" Mostar
3. HŽRK "Grude" Grude
4. HRK "Kosača" Mostar
5. HŽRK "Delminium" Tomislavgrad
6. HŽRK "Kiseljak" Kiseljak

zrkljubuski1956.blog.hr