Ljubušak Marko Matić u RK Zagrebu - Njegovo vrijeme tek dolazi

Naredne četiri godine Matić će nositi dres višestrukog hrvatskog prvaka CO Zagreb.

Marko je dijete Izviđača. Rukomet je počeo igrati s nepunih 9 godina:

Prvi nastup Izviđača u Europi protiv Lovćena, odlične igre Hrvatske rukometne reprezentacije, glavni su razlozi zašto sam izabrao rukomet kao sport kojim ću se baviti. S prvim treninzima počeo sam kod trenera Zdenka Sušca, a još su me trenirali Zdravko Petković, Miodrag Čolina, Zdenko Grbavac, Josip Glavaš.

Za prvu momčad Izviđača debitirao si kod Josipa Glavaša?

U sezoni 2004./05. debitirao sam za prvi sastav. Te sezone igrali smo Ligu prvaka, tako da sam zabilježio i prvi europski nastup protiv jake Barcelone.

Prošlu sezonu u doigravanju za prvaka BIH Izviđač je završio na trećem mjestu, a ni rezultati u SEHA ligi nisu bili ohrabrujući?

Prva godina SEHA lige bila je jedno veliko iskustvo za sve nas. Tu smo mogli vidjeti što znači igrati protiv jakih europskih momčadi. U doigravanju za prvaka BIH Sloga iz Doboja priredila je iznenađenje. Nitko nije mogao očekivati da bi mogli biti državni prvaci.

Zadnje četiri godine redovito dobivaš pozive za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju, najprije od Line Červara, a kasnije i od Slavka Goluže?

Na mojoj poziciji u Hrvatskoj reprezentaciji dosta je jaka konkurencija (Balić, Duvnjak), no ne gubim nadu. Propustio sam europska prvenstva u Austriji i Srbiji te Olimpijske igre u Londonu, ali vjerujem da sljedeće veliko natjecanje neće proći bez mene.

U ljetnom prijelaznom roku pristupio si hrvatskom prvaku CO Zagreb?

Potpisao sam ugovor na četiri godine. CO Zagreb je pomladio momčad, no, kvaliteta nije upitna tako da vjerujem da ćemo i ove sezone u Europi igrati zapaženu ulogu.

Planovi i ambicije?

Samo da me zdravlje posluži. Iskreno se nadam da ću se svojim igrama nametnuti treneru (izborniku) Slavku Goluži kako u momčadi CO Zagreb tako i u reprezentaciji Hrvatske.

Marko Matić nije zaboravio svoj matični klub Izviđač. Redovito prati sve utakmice Skauta i svaki slobodan trenutak koristi da skokne do Ljubuškog kako bi se vidio sa svojim bivšim suigračima. Na sljedećem velikom natjecanju u reprezentaciji Hrvatske imat ćemo trojicu Ljubušaka: Mirka Alilovića, Denisa Buntića i Marka Matića.

G.Skoko/Hercegovina.info