Leteći Hercegovac Mirko Alilović: Sada nas se svi boje!

Pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, a Golužini izabranici Srbe su 'uništili' kontrama i polukontrama. ''Bilo je dobro, svi smo uživali, lijepo je bilo, malo ćemo proslaviti, pa nas čeka nova utakmica za dva dana jer s ovom pobjedom nismo ništa napravili'', rekao je hrvatski vratar Mirko Alilović i dodao:

''Mi smo dokazali sebi i drugima da smo bolja momčad, imali smo svih 60 minuta pod kontrolom. Došli su nam na jedan dva razlike jer smo se malo opustili, a kad smo se odmorili opet smo im pobjegli na šest, sedam i na kraju osam razlike''.

Orlove su Kauboji posebno dotukli brzom transformacijom iz obrane u napad. Briljirala su naša krila Čupić i Štrlek, koja su do vrha napunila srbijansku mrežu...

''Baš tako, to sad postaje naša tradicionalna igra. Dobra obrana i laki golovi iz kontri. Bože daj da se nastavi tako i u sljedećim utakmicama. Nitko sretniji od nas'', složio se Mirko koji je u utakmici skupio sedam obrana.

Mjesta euforiji nema, iako su visoke pobjede protiv Korejaca i Srba dodatno učvrstile samopouzdanje...

''Koreju koju su Mađari dobili teško, mi smo dobili lagano. Srbe koje su Španjolci slomili tek pred kraj, također smo lako prošli. Sigurno da su nam ove dvije utakmice dobro došle za samopouzdanje. Znamo koliko smo dobri, znamo da se nikoga ne bojimo, sve respektiramo, ali i nas se boje''.

Alilović se osvrnuo i na srpske rukometaše koji su optimistično najavljivali prolaz skupine, no nakon dva uvodna poraza nisu u obećavajućoj situaciji.

''Njima sad ovisi prolazak skupine. Najavljivali su prolazak skupine kao favoriti, no sada će im to biti teško ostvariti. Vidjet ćemo što će biti i jesu li zaslužili srebro iz Beograda''.

I.G. | Media servis