'Kauboji' kreću po prvo europsko zlato, počela navijačka invazija Graza

Prva prepreka Červarovim izabranicima bit će reprezentacija Norveške. Skandinavci su tradicionalno težak protivnik Baliću, Voriju i društvu pa večeras ne treba očekivati laganu utakmicu. Iako je u Austriju doveo pomlađeni sastav, izbornik Lino Červar visoko je postavio letvicu.

S kakvom ozbiljnošću 'Mago di Umago' priprema momčad govori činjenica kako igrači neće vidjeti svoje 'bolje polovice' sve do kraja prvenstva.

- Gospodo, u celibatu ste! - poručio je Červar svojim igračima koji nisu imali prigovora na takvu odluku. Uspjeh reprezentacije prije svega.

A kako bi se stiglo do toliko željenog zlata, igrači bi večeras trebali pobijediti u utakmici koja može odškrinuti vrata polufinala. Nažalost, u tome im neće pomoći Blaženko Lacković koji ipak nije spreman nastupiti.

Ukoliko se 'Kauboji' plasiraju u drugi krug, u što ne sumnjamo, tamo će se namjeriti na momčadi iz skupine B gdje će glavnu riječ gotovo sigurno voditi Island, Danska i Srbija. Domaćin se ipak nalazi u drugoj rukometnoj ligi.

Dvoboji u Grazu izazvali su velik interes hrvatskih navijača koji su razgrabili ulaznice za utakmice prvoga kruga. Kao i mnogo puta dosad, navijači naše reprezentacije bit će 'osmi' igrač kakav se samo poželjeti može.

Očekuje se da će hrvatska pjesma odzvanjati Stadthalleom, a to najbolje potvrđuju fotografije snimljene nekoliko sati prije susreta.

jutarnji list