Josip Ilić: U subotu se nadamo pobjedi i velikoj podršci s tribina

Utakmica se igra u subotu, 27.11.2010. sa početkom u 19 sati, te smo povodom toga razgovarali sa Josipom Ilićem, desnim bekom Skauta.

Vaš rukometni početak - kratak opis?

"Rukomet sam počeo trenirati sa 10 godina, što znači da se praktički rukometom bavim pola života. Kako sam iz Metkovića počeo sam trenirati u istoimenom rukometnom klubu, s tim da mi je ovo već treća godina u HRK Izviđač Mi Grupi. Osim ta dva kluba, igrao sam i za juniorsku i kadetsku reprezentaciju Hrvatske koju su vodili Irfan Smajlagić i Slavko Goluža."

Vaše iskustvo u Izviđaču?

"Kada sam prije više od dvije godine stigao u Ljubuški jako sam se brzo uklopio. Osim blizine Metkoviću, već sam poznavao dosta igrača koji su igrali za kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Prve dvije godine u klubu su prošle dobro, ali ove godine je sve na puno većem nivou tako da se očekuju i veliki rezultati. U klubu je atmosfera odlična, počevši od trenera, stručnog tima, kao i stanja u svlačionici igrača - sve je vrhunski organizirano i zaista imamo uvjete na kojima nam mnogi klubovi mogu biti zavidni."

Kakvi su vaši dojmovi iz Turske?

"Što se tiče utakmice protiv Izmira zaista smo mogli odigrati i bolje. Imali smo laganu nervozu s obzirom da smo mlada ekipa, te je mnogima ovo bila prva utakmica u Europi jer su takve utakmice drugačije od Premijer lige BiH. Međutim, bitno je da smo pobijedili i stekli novo iskustvo koje nam samo može pomoći."

Utakmica u subotu - očekivanja?

"U subotu igramo na domaćem parketu što je za nas dosta velika prednost. S obzirom da „u džepu" već imamo pobjedu s gostovanja, očekujem da ćemo se puno bolje snaći i gledateljima priuštiti uvjerljivu pobjedu. Ja, kao i svi igrači priželjkuju punu dvoranu gledatelja, kao i fer i sportsko navijanje naših vjernih Skauta."

Poruka za kraj:

"U subotu, 27.11. 2010. u 19 sati dođite vidjeti kako izgleda novi Izviđač u europskom natjecanju!"
izvidjac.com