Izviđač večeras u revanšu osmine finala sa -7 dočekuje San Antonio

Srećom nije kod igrača kao uoči puta u Španjolsku jer se zdravstvena situacija bitno popravila. Kapetan Marko Matić, Nenad Zeljić i Ante Boras potpuno će biti spremni, kao i Dejan Malinović koji još pomalo osjeća posljedice jake upale grla.

Jedino neće biti krilnog igrača Josipa Ereša koji je još "prikovan" za krevet. Kod igrača, ali i stručnog vodstva optimizam uoči utakmice je gotovo zarazan, svi vjeruju da mogu pobijediti Španjolce, a neki misle da čak mogu i proći.

Mi smo u prvoj utakmici dobro odigrali četrdesetak minuta, a onda smo više rezultatski nego igrom, pali. Da u završnici nismo promašili nekoliko zicera, prednost San Antonia bi bila osjetno manja. Mislim da ćemo u subotu odigrati puno kvalitetnije, nekoliko nam se bitnih igrača oporavilo i vjerujem da možemo pobijediti, ali i proći - kazao nam je Zdenko Grbavac.

Optimist uoči utakmice je i golman Benjamin Burić koji ima svoje viđenje o primljenih 36 golova:

I mi i San Antonio igramo jedan, kako se kaže, moderan i brz rukomet s puno trke i šutova na gol. Za nas je bitno da smo mi postigli dosta golova jer ako u uzvratu bude ista razlika, a manje postignutih golova, svega će biti.

Porasle ambicije

Znači li to da se razmišlja o prolasku dalje, vidi li se takva prilika, pogotovu što je momčad kompletna, a i pomoć publike nije zanemariva.

Pa kad uzmemo u obzir da je pola ekipe bilo izvan stroja, neka viroza ih je pokosila pa su igrali i s povišenom temperaturom. Sada su svi u stroju, ekipa će sigurno puno više pružiti na ovoj utakmici, a navijači će nas nositi kao i do sada na domaćim utakmicama.

Normalno da su nam ambicije porasle, ali mi prednost moramo graditi polako i strpljivo, svakih desetak minuta jedan razlike i ako se otvori - otvori. Bez obzira kako će završiti navijači će sigurno biti zadovoljni našom izvedbom - rekao je Burić.

Pomaže i Noka Serdarušić

Snimak utakmice iz Pamplone pomno su zajednički pogledali trener Zdenko Grbavac, stručni koordinator Josip Glavaš i Zvonimir Noka Serdarušić koji je ponovno s trenerom Grbavcem u znak podrške odradio dva-tri treninga.

Utakmica se igra u večeras u 19 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom koja će od danas imati i VIP ložu, ali i novinarsku.

Damir Džeba: Uvjereni smo u prolaz!

Dvadesetogodišnji kružni napadač Izviđača, Damir Džeba već je više od pola godine član prve postave. Otkrio nam je da se u proteklom periodu odlično uklopio u ekipu kao i novo životno okruženje.

''Što se tiče kluba zadovoljan sam u potpunosti jer je organizacija na visokom nivou. S druge strane zadovoljan sam i postignutim u jesenskom dijelu prvenstva''.

Iza vas je europska utakmica sa RK Amaya Sport San Antonio (Pamplona). Kako komentirate ovaj poraz?

Ne mogu biti zadovoljan rezultatom jer smo mogli napraviti puno više. Imali smo dosta tehničkih grešaka i to nas je koštalo poraza. Uvjeren sam da je rezultat mogao biti mnogo povoljniji. S druge strane u prilog nam nije išla i činjenica da je gotovo pola ekipe bilo pod virozom a neki od igrača su bili i ozlijeđeni. Sve je to na neki način utjecalo na rezultat.

Što očekivati od uzvratnog susreta?

Uvjeren sam u pobjedu. Možemo dostići razliku i pobijediti. Sada ćemo biti mnogo jači jer igramo na domaćem terenu i pred našom publikom koja nam uvijek daje dodatnu snagu. U prilog nam ide i činjenica da viroza prestaje te da su nekolicini igrača sanirane ozljede tako da ćemo biti u punom sastavu.

Znači možemo očekivati Izviđač u punom sastavu?

Svi ćemo u večeras biti u potpunosti spremni kao što sam već i prije naglasio. Bitno je da je prehlada kod većine prestala i da igrači nisu pod većim ozljedama. A motiva nam ne nedostaje, itekako želimo pobijediti ovako jakog protivnika i proći dalje.

Jeste se prilagodili na novog trenera?

U biti se nije bilo teško prilagoditi jer je trener Grbavac svakodnevno sa nama i sve nas jako dobro poznaje. Uvijek je bio uz klub, pratio je naš rad i vrlo lako smo se prilagodili njegovom načinu trenažnog procesa.

Poruka za naše čitatelje?

Dođite u što većem broju jer ovo će biti pravi rukometni spektakl. Pored odlične atmosfere koja sigurno neće izostati, jako nam je važna potpora sa tribina. Nadam se da ćemo večeras u 19:00h vidjeti punu Gradsku športsku dvoranu!

izvidjac.com